I går kväll rullade vi till slut in på gårdsplanen här hemma efter vår utflykt norrut. Jag tyckte det var skönt att komma hem och otroligt skönt att sova i min egen säng igen. Av nån anledning så sov jag väldigt dåligt när vi var bortresta och jag var därför väldigt trött i går, en trötthet som tog sig uttryck i att jag sov drygt tre av de fem timmar resan hem tog. Första timmen på resan satt jag bakom ratten så då var det för väl att jag lyckades hålla mig vaken (fick dock kämpa mot tröttheten).

Som jag nämnde i det förra inlägget stannade vi till hos några kompisar i Habo på vägen upp. De bor på en sluttning ner mot Vättern och har en fantastiskt fin utsikt. Jag tog inget foto från deras hus men väl ett när vi körde in i det villaområde de bor i. På väg från Habo passerade vi sen Baskarps sandtag – det kanske inte säger er nåt men där hämtas en del av den finaste sanden i Sverige. När jag pluggade Markvetenskap så gjorde vi markfysiska laborationer med sand från Baskarp och läraren var alltid noga med att betona att sanden kom från just Baskarp. Fint ska det va´! Nu har jag sett var den hämtades ifrån.

Jag tog knappt några foton under min roddtur i lördags men jag filmade lite för min pipkanal på YouTube. Jag har plockat bort bitarna där jag pratar piprökning så nedan kan ni se mig ro och lite av vad jag såg i lördags. Som framgår av bilderna hade jag svårt att hålla en rak kurs.

Idag har jag förvånat mig själv med min tekniska förmåga. Jag gick lite med röjsågen innan lunch men den gick inte alls bra, det gick inte att få upp den i varv. Efter en stund gav jag upp för med de låga varvtal sågen gick på så blev det ingen fart på klingan och den kunde knappt kapa nåt alls. I samband med lunchen så plockade jag fram instruktionsboken till röjsågen och läste på hur man justerade vilket varvtal sågen skulle gå på. Efter lite letande så hittade jag också en skruvmejsel som var liten nog att passa de justerskruvar som reglerade bränsle/luftblandningen och därmed också motorns varvtal (allt enligt instruktionsboken). Efter lunchen så micklade jag lite med skruvarna och till min förvåning så fick jag faktiskt ordning på röjsågen och kunde attackera både björnbärsbuskar och sly. Att jag fick ordning på röjsågen var verkligen till min förvåning för jag är råkass på motorer, jag skulle vilja gå så långt som att jag är lika usel på att meka med motorer som Donald Trump är på blygsamhet.

Jag avslutar dagens inlägg med några av de foton jag tog under resan.

Var vänlig följ och gilla: