Det har varit ett stillsamt julfirande för oss i år (inte för att jularna brukar vara så vilda annars). Vi promenerade med Betty på förmiddagen och sen softade den manliga delen av familjen medan hustrun fixade rödbetssallad och rullade köttbullar. Vi är lika fast i könsrollerna som resten av samhället….., fast jag gjorde faktiskt Jansson på eftermiddagen.

Tillagningen av julmaten inleddes redan i går med skinkan. Årets skinka blev lite salt (hade mått bra av att ligga i vatten och laka ur lite innan den åkte in i ugnen) men annars väldigt god. De allra godaste skinkskivorna är de första man skär, provsmakningen som sker i samband med att man skär av svålen på den fortfarande varma skinkan.

Det var många år sen vi hade nån tomte här men på nåt sätt blir det ändå en massa paket i julklappssäcken. Om ni frågar mig så var årets julklapp de tröjor hustrun och jag designat och låtit trycka till oss och barnen. Fjortonåringen och jag fick varsin som speglar den boxningsträning vi bedriver i fårhuset, elvaåringen fick en på temat spel och hustruns (som var snyggast) visade på hennes intresse för körning. Bilden på hustruns tröja är ursprungligen ett foto där hon kör med Hia och efter lite bearbetning blev det en kanonlogga för ”Team Underlund”.

Var vänlig följ och gilla: