Julen har inneburit ett avbrott i min annars ganska frugala diet som innehåller mycket grönsaker och kokta ägg. De senaste dagarna har jag dock låtit mig väl smaka av både mat och dryck, i går blev det faktiskt flera sorters snapsar eftersom jag på nåt sätt lyckats samla på mig väldigt många miniatyrflaskor med snaps. Efter julmaten så Zoomade vi med hustruns föräldrar och syster som firade jul ihop. De hade inte riktigt klarat av julmaten när Zoom drog igång så vi fick se dem avsluta sin måltid. Till min förskräckelse upptäckte jag att de bara hade julmust att dricka till maten. Inget ont om julmust, det är en av mina favoritdrycker men till julmaten passar öl och snaps oerhört mycket bättre. Jag vet att hustruns far gärna, i måttliga mängder, tar båda sorterna till maten så jag led lite med honom. Det är illa att på sin ålders höst behöva sitta vid julbordet utan både bira och borsten. Jag hoppas att han och svärmor kan fira jul här nästa år så att jag kan se till att han är välförsedd med dryck till maten.

Julhelgen har hittills bjudit på lite lägre temperaturer, inte isande kallt men betydligt svalare än de 7-8 grader vi hade tidigare i veckan. Det var riktigt friskt ute när jag sprang dagens runda i eftermiddags. Jag hade min nya asicskeps på huvudet och det kändes att den är tunnare än de kepsar i ganska kraftig bomull som jag brukat använda. Den här kepsen är i nåt syntetmaterial som förmodligen transporterar bor överskottsvärme och svett mycket bättre än bomull men blir det kallare än så här så får jag nog plocka fram min löparmössa som jag haft ända sen början på 90-talet.

Till sist några bilder från förmiddagens hundpromenad med familjen.

Var vänlig följ och gilla: