Det känns som att jag kommit igång med träningen efter ett antal veckor då den hackat lite. Jag ligger inte på den nivå jag skulle önska, jag promenerar istället för att springa men den senaste veckan så harpirana_promenad_motvillig jag i varje fall kunnat hålla mig till rutinen promenad och sen några ronder på säcken. Nån annan som också behöver röra på sig är Pirana, hon börjar bli tjock och vi måste banta henne. Hon får därför bara gå i vinterhagen, Brynja som däremot behöver all mat hon kan äta (hon rids ofta och länge), får gå större delen av dagen i Skålgropshagen. Hagarna ligger jämte varandra så hästarna kan ändå gå ”tillsammans”.

I morse så promenerade Pirana och jag i nästan en timme. Hon var inte jättesugen på att röra på sig men jag gav henne inget att välja på. Jag velade lite om jag skulle ta med kameran eller inte men till slut gjorde jag det i varje fall och mycket riktigt kom den till användning. Häst och fåglar, mina vanliga motiv men i en ny kombination.kajor_pa_hast_2Det vackra vädret ställde till det för mig idag. Jag hade väldiga bestyr kring vad jag skulle ha på mig tilljohan_shorts_uppkladd praktiken, det var ju för varmt för att ha långbyxor, skjorta, väst och kavaj. Vädret till trots så ville jag ändå klä mig med lite stil. Jag provade en rad kombinationer och högen med ratade plagg växte i takt med att jag blev senare och senare till bussen. Till slut blev det linneshorts, utanpåskjorta och en linneväst och så johan_kostym_linne_vitmin linnekeps på huvudet. Att försöka vara uppklädd i shorts är inte helt enkelt men jag tycker att dagens resultat blev helt ok.

Efter praktiken så gick jag till Kupan och där hittade jag en helt ny vit linnekostym (märkningen sitter fortfarande kvar). Det är förmodligen inte i världens bästa kvalité men jag är väldigt svag för linne så jag köpte den. Byxorna är för stora både på längden och bredden men sånt går ju att justera. Jag funderar på om jag ska försöka färga om den, vitt är ju inte den mest praktiska av färger. Jag har tidigare färgat linnebyxor med hjälp av teblad men jag vågar inte hemmafärga kostymen på det sättet, annars är den ljusbruna färg te ger väldigt snygg.

 

 

 

 

KRIS har varit här och lavat ved idag. Det var härligt och komma hem och se att det hänt lite med veden.ved_lavat_20160509_fmved_lavat_20160509_emJag behövde lite ”härligt” när jag kom hem. Efter att jag hämtat ungarna på fritids så svängde jag inom Konsum för lite kompletteringshandling. För att det skulle gå smidigt i butiken så mutade jag barnen med glass – skötte de sig så skulle de få varsin glass. De skötte sig men när de sen skulle välja glass så blev glass_boxdet problem, de fick akut beslutsångest och velade nåt otroligt medan kassakön bakom mig växte. Jag vet inte hur många gånger jag behövde ropa på dem innan de till slut kunde bestämma sig. Hade de velat så kring nåt hemma så hade jag vrålat åt dem men på Konsum blir jag lite försiktigare med både volym och tonläge. Det var en något stressad pappa som lämnade Konsum med två glassmumsande barn.

Var vänlig följ och gilla: