De senaste dagarna har varit riktigt, riktigt tunga eftersom baksmällan från helgens resa till Öland slagit till. Jag spände mig massvis under helgen men höll ändå ihop hyfsat men nu har känslorna kommit ifatt mig och jag har mått dåligt både igår och idag. Det är oro och ångest om vartannat och de enda stunderna jag mått bra är när jag tränat eller när jag rökt kvällspipan. Även om reaktionen inte är helt oväntad så känns det inte alls bra att jag inte riktigt pallar med att åka bort en helg med familjen. Vi har planer på att åka upp till Södertälje och Uppsala i sommar men just nu känns det osäkert om jag pallar med ett sånt projekt. Det är få saker som kan få mig att känna mig mer dysfunktionell och misslyckad än att inte orka göra saker med min familj.

En ljusglimt är dock att jag upptäckte att en koloni backsvalor etablerat sig på en grannfastighet. Svalorna lever dock farligt eftersom de boat i jordhögar som Getinge Grus lagt upp för sortering. Backsvalor slog sig ner i liknande högar på samma tomt 2016 men då grävdes bona bort av Getinge Grus innan häckningen var klar. Igår skickade jag ett mejl om svalorna till Halmstad ornitologiska förening och berättade om läget nu, och 2016, och de svarade att de skulle kontakta företaget och be dem låta bona vara ifred. Vi får se hur det går men jag är inte helt säker på att svalorna får vara kvar.

Nåt annat som också inträffade igår var att jag fick ännu ett meddelande av en kvinna på Instagram. De senaste två veckorna har jag fått sex-sju stycken, några har bara innehållit länkar (som jag inte klickat på) men andra har innehållit försök att skapa en dialog. Jag har omväxlande ignorerat eller blockerat dem. I ett par fall är jag tämligen säker på att avsändaren varit riktiga människor och inte bottar. Råkar alla medelålders män som lägger ut saker på Instagram ut för sånt här eller ska jag känna mig speciell på nåt sätt….?

Eftersom jag inte mår bra idag så gick jag bort och snackade med kalvarna. Det gladde mig att se att de och korna inte bara åt av gräset utan även var inne bland buskarna och käkade. Där inne gör deras klövar lika mycket nytta som deras mular. På väg från kritterna så passareda jag backsvalornas hålor och lyckades faktiskt ta några bilder med svalor på, även om svalorna blev lite diffusa (deras bruna färg smälter in med bakgrunden). Det är ingen sport att fota hålorna, att hinna med att knäppa svalorna är däremot en utmaning. Klicka på ko-/kalvfotona nedan så blir de större.Det har blåst en del de senaste dagarna så under kastanjer och äppelträd ser det ut som det snöat av alla blomblad som fallit till marken.Ett annat fint träd är den spärrek som växer i vår trevligaste hage, Kurts hage. Ibland funderar jag på hur gammal den, och våra andra stora ekar är, och vilka förändringar som skett här under deras växttid. Syrenerna är inga träd men de är också fina så här års.

Var vänlig följ och gilla: