Innan vi åkte till Öland för en vecka sen så var jag orolig för hur sovandet skulle gå där men det gick över förväntan. Tyvärr har det inte hållit i sig och mina oroliga och ryckiga ben har tillsammans med en generell oro saboterat sömnen för mig den här veckan. När ungarna var små och inte somnade fast de var trötta så sa vi att de var övertrötta och detsamma tror jag gäller för mig nu. Jag är skittrött när jag lägger mig men det slår ändå inte ut mina benreflexer, tidigare så har stor trötthet gjort det. Onsdagkväll tog jag min vid-behovsmedicin mot oro och den slog ut mig och fick mig att somna men gjorde mig också oerhört trött följande dag vilket fick mig att sova bort en stor del av gårdagen. Det var först fram emot kvällen som jag piggnade till så pass att jag kunde göra nåt praktiskt (träningscykla och laga mat).

När jag blir så där trött så kommer negativa och farliga tankar som ett brev på posten. Allt börjar kännas meningslöst och jag lyckas inte mobilisera nån kampvilja utan tänker att det är lika bra att ge upp. Tack och lov agerade jag inte på tankarna igår men jag brottades med dem all min vakna tid.

Det har blåst som fan de senaste dagarna, ibland ser det ut som att det snöar när kastanjernas blomblad farit över gårdsplanen. Vädret har reducerat Bettys och mina promenader avsevärt men vi har ändå lyckats se lite spännande fågel, kärrhök på långt håll och en spov på lite kortare avstånd.Betty har också blivit utstirrad av kvigorna som går på andra sidan ”stora vägen” som går framför gårdsplanen. Tyvärr stod Betty så till att jag inte lyckades få både henne och kvigorna på en och samma bild.För att i möjligaste mån komma undan blåsten i morse så promenerade Betty och jag i en av hagarna, Kurts hage. Betty ägnade sig åt att springa runt och äta koskit och jag åt att fota ekar. Det ändrade sig plötsligt när vi skrämde upp ett rådjur – det for iväg genom, och ut ur, hagen. Betty tog ett par språng efter rådjuret men stannade när jag ropade på henne. Jag såg att rådjuret tog sig in i en annan hage men jag missade tyvärr hur hon gjorde det, sprang hon genom staketen eller hoppade hon över?I eftermiddags började jag kapa brännet vi körde ut ur skogen för ett par veckor sen. Jag var inte särskilt pigg mentalt så huvudet orkade knappt två tankar innan jag var tvungen att ge mig. Ofokuserad och motorsåg är en dålig kombination…… När jag sågade och lyfte på en stock så låg en jordlöpare nertryckt i jorden, bara ryggen, bakhuvudet och antennerna syntes. Jag trodde att den var död men efter en stund så reste den på sig och när jag petade lite på den så pep den iväg.När jag sågat färdigt så upptäckte jag att kor och kalvar stod i skogsbrynet så jag gick dit och tjabbade lite med dem. En ko var väldigt förtjust i löv, lönnlöv verkade vara de allra godaste. Kon är klickbar.Till sist en pion, en vy över Getinge kyrka och två ”självisar” i ett syrensammanhang. I den ena är jag lite uppklädd och den andra är det vardagsutstyrseln som gäller. Vardagsutstyrseln inkluderar min nytvättade fiske-/hinkhatt för hemmabruk. Den har jag haft ett tag och den hade med åren blivit så pass sunkig att till och med jag tyckte den var äcklig. Den är inte som ny efter tvätten men den är i varje fall ren. Pionen och kyrkan är klickbara.

Var vänlig följ och gilla: