Igår var planen att jag skulle ha bloggat men av det blev intet. Efter att ha skrivit två stycken (se nedan) var jag för trött för att orka fortsätta.

Det är nåt som inte riktigt är som det ska med mig idag, jag är yrslig och illamående, andningen går också tungt och det brukar vara psykosomatiskt så det är förmodligen ”bara” mitt grubbel som ställer till det…. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det så just nu försöker jag bara att ignorera det. Det går sådär, jag har gjort en del idag men det mesta går på kvartsfart.

Igår var jag inte heller pigg men det var inte alls som dagens mående, och då orkade jag både springa, sy och såga ved. Löpningen gick visserligen långsamt men den var inte särskilt sträng. Sömnaden och vedsågandet gick bra. Det jag gjorde vid symaskinen var att lägga upp ett par jeans till 17-åringen och vedsågandet var just vedsågande – det syns att jag jobbat med veden ett tag, traven är mycket mindre än när jag startade. Det finns dock en väldig massa lavande att göra.”

 

Jag mår bättre idag, antagligen som en följd av att jag sov bra i natt (och många timmar). Det är tur att jag piggnat till för jag var i riktigt dålig form i går kväll – typ inlåsningsform men jag promenerade med Sigge och mig själv, samt fotade en del, som distraktion och sen gick jag och la mig och ”Pris vare herren!”- jag somnade utan att bli störd av benryckningar. Det har annars varit ett problem när jag lagt mig tidigt för att försöka sova många timmar. Med tanke på gårdagen är jag dock lite orolig inför Irlandsresan…..

 

Nåt annat som oroar är att kameran nu lagt av helt. Den la av när jag fotade när Sigge lekte med vattenslangen och nu får jag inte liv i den. Jag ska höra med ”Finansministern” men jag skulle vilja köpa en ny kamera omgående. Jag ska in till Halmstad och besiktiga en bil i morgon och jag skulle kunna svänga förbi en fotoaffär då. Man kan säkert köpa billigare på nätet men jag har dålig koll på kameror så jag vill helst köpa en ny på stället där vi köpte den gamla.

 

Jag är piggare idag men jag är inte frisk – har ont i halsen så en förkylning kan vara på gång. Vi får se…. Halsen till trots så åkte jag en sväng i förmiddags – apoteket i byn, Röda Korsets secondhand i Falkenberg och sen SIA-Glass på vägen hem.

 

Det blev en del fynd hos Röda Korset, bl.a. en kostym i ett bomulls/linne-tyg (funderar på att ha det på mig till Irland, om jag kommer iväg), en Harrington-jacka till 17-åringen och ett par sneakers (Paul Smith) till mig och 15-åringen.

Jag köpte också en antik italiensk halmhatt i förhoppningen att den skulle passa 17-åringen och att han skulle vilja ha den på skolavslutningen. Tyvärr passade den inte så jag får försöka hitta ett annat hem åt den.Vad det gäller jackan så finns bara materialmärkningen i den (på svenska) men jag noterade att blixtlåset var från den japanska tillverkaren YKK (jag inser att jag låter oerhört insatt men det är bara en slump som gjort att jag hade koll på YKK – https://sv.wikipedia.org/wiki/YKK ). Hursomhelst så hade många Harrington-jackor blixtlås från just YKK på 90-talet.

Avslutningsvis dagens utstyrsel och två hästbilder.

Var vänlig följ och gilla: