Jag har bestämt mig för att färga gårdagens linnekostym. En så vit kostym har ett väldigt begränsat användningsområde, bara fina sommardagar, och jag vill kunna använda kostymen mer. En vit kostym är ju dessutom svår att hålla ren, risken är stor att den snabbt börjar se sjavig ut. För att omformulera Corb Lund lite – ”It´s hard to keep a white suit clean”.

fargmedel_saltEn färgning innebär visserligen en risk att kostymen blir oanvändbar men jag tar den risken. I kostymen står det att den bara ska kemtvättas men om den är i 100 procent lin som de uppger så ska den tåla att tvättas i maskin och då borde den klara en färgning.

Jag var inom Panduro och köpte färg och fixersalt innan jag gick till praktiken idag. Det var dock väldigt nära att jag bara vände och gick utan att köpa nåt. När jag kom in i butiken så kom det fram en expedit och ville hjälpa mig och jag som det var att jag ville färga ett linnetyg och de svarar hon – ”Linne, ja det är ju en sorts bomull så det ska nog gå bra”. Vågar man köpa nåt av nån som har så dålig koll på saker och ting? Jag svarade ja på den frågan men jag brydde mig inte om vad hon sa om färgerna utan läste bara på förpackningarna. Expediten gjorde dock en stark återhämtning på förtroendefronten när hon i samband med att jag betalade berömde min kavajväska. Sånt smicker faller jag för.

Pirana och jag promenerade i förmiddags, i dag var hon ännu segare än i går. pirana_vill_inte_resa_sigHon var motvillig ända från start, hon låg ner i hagen när jag hämtade henne och när jag satte på grimman så la hon sig demonstrativt på sidan hast_o_kvigasom för att visa att hon inte alls ville promenera. Jag fick upp henne och vi kom iväg men hon piggnade inte till, inte ens när vi fick draghjälp av en kviga som gick jämte oss. Jag hade kameran med mig idag också och det resulterade återigen i fågelbilder. smafagel_flyger_600notvacka_halUnder promenaden dokumenterade jag också hur torrt det är, traktorn som harvar syns knappt för allt damm den river upp (medan jag skriver det här så börjar det regna).traktor_dammarEfter att jag tvättade fönstret vid datorn så har gråsparvarna varit lugna och inte inbjudit till fotografering. I morse tog jag dock ett kort eftersom jag tyckte att morgonljuset var lite stämningsfullt.grasparv_morgon_20160510

Jag har funderat lite på mitt intensifierade intresse för fotografering. Jag tror att det som lockar mig är kombinationen av skapande och tävling. Jag känner mig lite konstnärlig när jag fotar (och det tycker jag om) samtidigt som jag hela tiden kan tävla i att ta bättre, intressantare bilder. Eftersom jag aldrig surfar runt på fotosidor och jämför mina bilder med andras så känner jag ingen tävlingshets utan bara tävlingsglädje.

Var vänlig följ och gilla: