Nu är det bestämt att snickarna som ska renovera utbyggnaden där vi går in i huset dyker upp om en vecka. Hustrun och jag har funderat på den här renoveringen i flera år men nu ser den ut att faktiskt bli av. Planerna är att byta panel och fönster på utbyggnaden, flytta dörren, lägga golvvärme i hallen och dessutom få dit platsbyggda garderober. Utifrån kommer det då att se ut ungefär som på skissen, fast givetvis med fönsterfoder och så. Det är bra att vi fått ett startdatum men nu måste vi ta tag i allt som ska ordnas innan de invändiga arbetena kan börja. Jag är inte mycket hjälp på den fronten, känner mig mest uppgiven inför uppgiften, så som vanligt är det hustrun som får vara den drivande kraften och se till att nåt blir gjort. Hustrun har hela tiden varit den som sett till att projektet rört sig framåt, det är hon som har hållit i alla kontakter med hantverkare och snickeriet som tillverkar fönstren och den nya dörren.

Jag tror att det blir kanonfint när allt är klart men jag tror att vägen dit kan bli lite besvärlig för mig, mycket som vi ska ordna och sen är det alltid jobbigt att ha hantverkare här hemma. Det går förmodligen bra även om det blir slitigt en period och idag så inledde vi i varje fall röjningsarbetet inför renoveringen genom att åka med ett lass bråte till återvinningen i Getinge.

Idag lämnade vi Tora ensam i hagen och tog in Hia för att borsta på honom. Det var första gången som Tora var ensam i hagen sen hon kom hit och hon gillade det inte alls. Hon galopperade runt och gnäggade efter sin kompis. Vi ska försöka vänja henne att vara ensam genom att ta in Hia i stallet och lämna henne kvar ute minst en gång varje helg framöver.

Var vänlig följ och gilla: