Idag fick vi hit vår nya häst Tora! Det är egentligen inte vår häst ännu eftersom vi ska ha henne på prov i sex veckor för att se att hon trivs här och att vi trivs med henne men jag har svårt att tro att det skulle bli nåt strul. Det var i varje fall inga problem att släppa in henne till Hia, han nosade henne lite i baken och flemade men mycket mer dramatik än så blev det inte. Sen gjorde båda två det russ och shettisar är bäst på – åt.Med Tora kom snön – vi har fått ett riktigt ruskväder nu och det ska ligga kvar här större delen av nästa vecka (även om snön ska smälta) så min löpmotivation kommer verkligen att testas. Idag slog jag på säcken och det är ju i stort sett väderoberoende.

Tora heter ju egentligen inte Tora utan hennes officiella namn är Mormors Torudd och det kan kanske tarva en förklaring. “Mormor” kommer sig av att hon är uppfödd på ett stuteri som heter just ”Mormors stuteri” och eftersom hennes pappa heter Tor så antar jag att uppfödaren därför ville att hon skulle heta nåt med Tor också.

Jag har länge saknat ett par riktiga gummistövlar och har hankat mig fram med gore-tex-skor och ett par lappade, trasiga stövlar. Jag har lyckats hålla mig hyfsat torr om fötterna med dem men det blir svårare och svårare ju mer regn vi fått så innan jul så åkte jag till lantmännen i Harplinge för att köpa ett par gummistövlar. De hade inte så mycket att välja på men jag köpte i varje fall ett par stövlar från Råå design men väl hemkommen blev jag tveksam. Råå kanske gör jättebra stövlar men de kändes inte riktigt rätt så jag bestämde mig för att lämna tillbaka dem. Jag behövde dock fortfarande gummistövlar så jag letade lite på nätet och hittade snabbt ett par Tretorn Terräng till samma pris som stövlarna från Råå. Jag beställde och fick dem till jul och har nu börjat använda dem och än så länge håller de tätt….. Jag vet egentligen inte om stövlarna jag köpte är bättre än dem jag ratade, båda är i naturgummi, men jag vet av erfarenhet att Tretorn gör bra gummistövlar. Nåt som är lite kul med stövlarna är att jag köpte dem från Hylte jakt & lantman som ligger i Hyltebruk inte så långt härifrån. Butiken där har över hundra år på nacken och började som en lanthandel och lantmännenbutik i ganska modest skala men sen de började satsa på näthandel så har de vuxit enormt och blivit en av de stora spelarna i Sverige inom sin nisch, jakt och friluftsliv.

Var vänlig följ och gilla: