När jag fotade den döda nässelfjärilen i går så la jag den på ett gammalt träbord som står jämtebord_honshus_2 hönshuset. Bordet stod där när vi flyttade hit och det hade nog stått där länge innan dess. Jag följer fascinerad dess långsamma men obönhörliga förfall och än så länge tycker jag bord_honshus_3att det bara blir vackrare och vackrare. Huvudsakligen är bordet grått men vissa partier har svartnat och liknar nästan sjöek. Ådringen i träet är fantastisk och de handsmidda bord_honshus_spikspikarna bidrar till känslan av att bordet en gång snickrades ihop med omsorg och för långvarigt bruk. Det är lite synd att inte använda bordet men förfallet har gått så långt bord_honshus_4nu att det är obrukbart annat som tillfällig avlastningsyta i trädgården (och kanske även som konstföremål).

Idag har jag hämtat äppelmust i Slöinge. Äpplena vi lämnade in appelmust_egen_20151010räckte till sex stycken treliters bag-in-box. Jag passade också på att lämna in mer äpplen till ännu en omgång must. Vi dricker inte så applen_till_must_20151010_amycket äppelmust men det är roliga presenter att ge bort och min hustru brukar även sälja lite till sina arbetskamrater.

Idag har jag gjort en riktig secondhand runda i Halmstad. Jag har varit till sex av Halmstads nio secondhandbutiker. De ställen som fick besök var Kupan, Halmia, Erikshjälpen, Leva-Loppan, Cityknallens Loppis och Emmaus. Jag har aldrig varit på Leva-Loppan och Cityknallens Loppis tidigare men jag kommer säkert komma tillbaka, inte varje vecka men kanske en gång i kvartalet.

 

 

 

 

kupan_20151010halmia_20151010

 

 

 

 

 

leva_loppan_20151010erikshjalpen_20151010

 

 

 

 

 

 

cityknallen_20151010emmaus_20151010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utmattad av all shopping så fick jag sätta mig och vila lite när jag kom hem. 🙂 Allvarligt talat så blev johan_stubbe_20151010_2det inte så mycket handlat, några dvd:er, en samlingsskiva med Tom Paxton och en kavaj. Den av dvd:erna som är mest spännande är nog Ken Burns dokumentär om det amerikanska inbördeskriget. Jag köpte den lika mycket för Ken Burns skull som för ämnet som avhandlas. dvd_20151010Ken Burns har gjort andra väldigt bra dokumentärer t.ex. ”Unforgivable blackness: The rise and fall of Jack Johnson

https://www.youtube.com/watch?v=UH8jA2nm5Vo

Jack Johnson var den första svarta man att vinna tungviktstiteln i boxning och när han gjorde det 1908 resulterade det i en våg av lynchningar i USA. Johnson var inte någon ödmjuk och försiktig person utankavaj_byxor_monster_a_2 han utmanade det vita Amerika på ett sätt som till och med översteg Muhammed Alis bravader på 1960 och 70-talet.

Dagens kavaj köpte jag eftersom jag fick för mig att jag hade ett par byxor hemma med exakt samma mönster som den. Jag hoppades få en kostym för en billig penning. Jag hade både rätt och fel, mönstret var det samma men byxorna var mycket mörkare grå. Kavajen inhandlades dock på Emmaus och där kan man lämna tillbaka grejor och få ett tillgodokvitto.

Efter vilan så klippte jag gräset, det växer inte så fort men det växer. Klippningsintervallet är 14 dagar nu och är vädret ok så blir det nog en klippning till innan gräsklippningssäsongen får anses vara avslutad för i år. När jag klippte så höll jag på att köra över en igelkott som rumsterade om i gräset mellan hustruns pallkragar och fårhuset. grasmatta_pallkrage_farhusDen hann dock undan och gömde sig i en hålighet jämte huset så det skedde ingen olycka. Jag klippte inte mer i det området sen. Jag har varit bort och kollat och igelkotten är inte kvar så den dog inte av chocken.

När jag inte kunde sova i söndagskväll så började jag se en dokumentär om Robin Williams på SVT Play. Jag såg drygt halva programmet innan jag blev rastlös och var tvungen att göra nåt annat. När jag sen i tisdags tänkte se resten av programmet så upptäckte jag att det inte längre är tillgängligt på SVT Play. Idag hittade jag dock det på YouTube och såg sista halvan. Gillade ni Robin Williams så rekommenderar jag verkligen er att se det (lite tårdrypande på slutet kanske).

https://www.youtube.com/watch?v=5r33PalOpkg

 

Var vänlig följ och gilla: