kkk_finland_aJag har stört mig oerhört på de främlingsfientliga reaktioner som uppstod i smileys_finland_aFinland när vågen av flyktingar nådde även vår avkrok av Europa. Jag tänker då både på politiska reaktioner och det försök till mobbvälde som visade sig. I mitt flöde på smiley_finland_hate_2a_150Facebook så dök det idag upp en bild med särskilda smileys för det finländska kynnet, jag kunde inte låta bli att kommentera dem med bilden till vänster och tillhörande text ”They forgot this one. It´s a sad thing that it recently seems to be a common reaction in Finland (and elsewhere)”.

Idag så sprang jag igen för första gången på en vecka. Jag kände av vänster hälsena i de branta backarna men det släppte när jag gick uppför istället för att springa. Löprundorna ger mig många fina naturupplevelser, idag skrämde jag upp en fasan och en häger, dessutom så såg jag när en tjejfarhund_smyger_2_a tränade fårvallning med sin hund. Det syntes att de var väldigt samspelta, hunden lyssnade verkligen på hennes kommandon och fick fåren dit son_kramar_seana_2007hon ville. Det som var mest imponerande var när hunden sakta drev fåren framför sig genom att hukande långsamt smyga/krypa fram bakom dem. Det såg inte riktigt ut så när vi flyttade våra får.

Jag letade efter några bilder från nån av våra fårflyttar men hittade tyvärr inga. Jag hittade däremot den här bilden från 2007. Det var en period då jag mådde väldigt dåligt men även i mörkret så heagard_afanns det ljusa stunder.

Hustrun och jag stack iväg på lite egentid idag. Vi hade huset fullt med gäster som kunde ta hand om barnen så vi passade på att äta brunch på Heagårds skafferi. Det var en överväldigande upplevelse, där fanns massvis med gott att äta.heagard_mat_a Jag tog bara ett par snabba bilder och lät resten av upplevelsen vara mobilfri. Brunchen var väldigt god och väldigt trevlig.

Efter att vi ätit så gick vi in på Butiken på landet och kikade på deras kläder. De har mycket som skulle platsa i min garderob men priserna var avskräckande. Jag lärde mig dock nåt nytt i Butiken på landet, de sålde chelseaboots från Irland! dubarry_boot_aMärket heter Durbarry of Ireland och det har helt gått mig förbi, de verkar göra snygga och rejäla skor.

Var vänlig följ och gilla: