Idag har vi algjakt_a_v2lagt en hel del kraft på att få undan saker och ting ur det rum som ska omvandlas till kök. Vi har fått besked om att byggarna tänker påbörja rivningen den 19:e oktober. Jag var rädd att de skulle komma redan nu på måndag men älgjakten kom tack och lov emellan.

svarmor_skap_aSvärmor är på besök och hjälper till med undanplockningen och med svärmor i huset så händer det grejor! Under dagen så har vi gjort stora framsteg vad det gäller flytten av möbler och prylar inför köksrenoveringen.

Svärmor är en riktig klippa när det gäller att hjälpa oss med ek_tuktad_a_2både barnpassning och praktiska saker (svärfar är inte dålig han heller). Hon verkar ha en outsinlig energi och gör de där ”borde”-sakerna som aldrig annars blir gjorda. Det har väl hänt nån gång att jag svurit lite över hennes insatser men då har det gällt att hon varit för flitig och t.ex. röjt för bra längs med staketen i hagarna. Några av ”mina” ekar blev väl kassar_roda_korset_20151009_atuktade för nåt år sen men de har repat sig bra.

Förutom att förbereda för köksrenoveringen så har vi också plockat ihop några kassar med vinterkläder som vi ska lämna till Röda Korsets insamling för de nyanlända flyktingarna. Kassarna innehåller mest barnkläder men där finns även överrocken som Ragtime ratade tidigare i veckan.

När hustrun läste gårdagens blogginlägg så sa hon genast att hon trodde att det var undersidan på en nässelfjäril som jag fotograferat. Idag var jag därför ut och vände på fjärilen, mycket riktigt så var det en nässelfjäril.

fjaril_dod_nassel_2

fjaril_dod_nassel_4

fjaril_dod_nassel_3

När jag var ute och fotade fjärilen så kom Stout rusande och jag lyckades fånga honom i språnget.stout_springer_20151009

Var vänlig följ och gilla: