Ibland undrar jag vad jag ska med alla mina slipsar till, sen så kommer det morgnar som i morse. Jagjohan_selfie_slips_nyckelpigor_2ajohan_selfie_slips_nyckelpigor_helfigur kunde inte bestämma mig för vad jag skulle ha runt halsen. Jag provade och provade igen utan att hitta nåt som dög. Jag letade alltmer uppgivet bland slipsarna men plötsligt hittar jag en som stämmer i färg, mönster och med mitt humör. Givetvis skulle jag matcha en grön väst och en grön skjorta med färgglada nyckelpigor på röd botten.

Om jag betraktar morgonens slipsstress med lite distans så inser jag givetvis att nån av de andra slipsarna också hade funkat bra. Folk i min omgivning hade förmodligen inte sett nån skillnad. Grejen med nyckelpigsslipsen är dock att jag kände att det var rätt slips för mig idag, slipsen jag kände mig mest bekväm i.

Under förmiddagen så var jag med åttaåringen hos Folktandvården i Getinge. Mycket kan sägas om det tandlakare_getinge_abesöket men jag nöjer mig med att konstatera att ett planerat tiominutersbesök (det stod på kallelsen) tog nästan fyrtio minuter utan att nåt komplicerat inträffade. Jag trodde att tandläkarna hade ett späckat schema men i idag verkade personalen mest flyta fjaril_vattenkanna_a2omkring och vara förvirrade.

För nån vecka sen skrev jag att jag kanske såg säsongens sista fjärilar. Idag så hittade jag bevis på att fjärilssäsongen är slut, i en vattenkanna låg fjaril_vattenkanna_a1en väldigt död fjäril. Jag vet inte vad det är för sort, den är svartvit så det kanske var en nattfjäril och inte alls kompis med de nässelfjärilar som jag fotade tidigare.

Idag så var jag inom Stadsbiblioteket och lämnade tillbaka ett av alla de nummer av GQ som jag lånat. Jag upptäckte då att biblioteket tagit nya djärva grepp och gett sig in i psykoterapibranschen. De ordnar öppna träffar med en psykolog under rubriken ”Fråga psykologen”. Där ska man, fraga_psykologen_aenligt beskrivningen av arrangemanget, kunna bli lotsad vidare i frågor som rör psykisk ohälsa och rådgivning. Jag måste erkänna att jag blev lite förvånad när jag såg anslaget men min principiella inställning är att ju mer det öppet pratas om psykisk ohälsa desto bättre.

När jag kom hem i eftermiddags så var vi utan ström. Av innetemperaturen att döma så hade strömmen varit borta ett bra tag. Strömmen återkom efter en stund men det blev ändå säsongspremiär för eldning i kakelugnen.kakelugn_brasa_20151008a

Var vänlig följ och gilla: