Jag sov för lite i natt.

Jag har fått en tand rotfylld.

Fåren har rymt.

Hästen är halt.

Det går inget bra för mig just nu. Jag hade tänkt inleda dagens inlägg med nåt om hur fin kaprifolen är nu när den blommar men fårens rymning fick mig att överge den planen. Sen blev hästen lök på laxen.De två första punkterna på min lista är nog självförklarande men fårrymningen och hästhältan kan jag berätta mera om. Fåren har ju gått i en ny hage sen i söndags och varje gång jag varit och tittat till dem så har de följt mig till grinden och stått och tittat på mig när jag gått. De har haft, i den mån får kan ha den, den där förtvivlade ”ska du lämna mig här!?”-blicken som barn kan få när man börjar lämna dem på dagis. Jag har sett blicken i fårens ögon och tänkt ”Gå inte ut! Gå inte ut!” men i dag klev de under den nedre tråden i staketet, ut ur hagen och inledningsvis också ut i grannens spannmål. Jag hade inget att locka med men på nåt sätt fick jag de att lämna åkern och börja gå mot gården. Jag trodde jag hade läget under kontroll ända tills ett av fåren svängde 90 grader och gick in i skogen. Ett får in i skogen innebär att de andra fem följde efter. Jag lyckades sprinta förbi och locka dem en bakväg in till den hage där de gick innan flytten. Nu hoppas jag bara att de håller sig innanför staketet här. Gör de inte det så är det ett skott i bakhuvudet som gäller.

När jag fått fåren på plats så tog jag in Pirana eftersom det är så oerhört mycket ettriga och bitska insekter idag, de gillar den tunga fuktiga värmen. När jag kom för att hämta henne så kom hon travandes och då tyckte jag hon såg halt ut, inte fånghalt men likväl halt. Hon får stå i boxen tills hustrun kommer hem i kväll och kan kika på henne.

Jag säger ändå några ord om rotfyllningen, positiva ord. Jag vill tacka Försäkringskassan så mycket för att deras högkostnadsskydd trätt in och gör att jag bara betalar en fjärdedel av vad det hade kostat annars. Nu blev tandläkarbesöket ändå lite dyrare än jag tänkt mig men det var bara för att jag på väg till bilen svängde inom Myrorna och köpte en kavaj och en hatt. De var länge sen jag fyndade hos dem, Myrorna brukar vara dyra men jag fick kavajen för 60 kronor (en Oscar Jacobson i ett fint flanelltyg) och hatten för 75 (en Borsalino). Jag ska försöka sälja båda plaggen i Göteborg även om jag gärna behållit dem. Jag är särskilt förtjust i hatten men den är för liten för mig som den är. Om den inte blir såld på Ragtime så ska jag ta bort svettbandet i den så att den blir lite större. Att ta bort svettbandet brukar göra ungefär en storlek och det borde räcka.

Jag hade andra saker på hjärtat också men orkar inte ta dem nu utan rundar av med några foton.

Var vänlig följ och gilla: