Det blåste hela dagen i går så det blev inget sprunget men jag kom ut i friska luften ändå. På förmiddagen var hela familjen ute en stund och på eftermiddagen så gick jag och femåringen ut igen. Andra gången vi var ute så röjde sonen och jag lite sly i en av hagarna. Han klippte småplantorbarnarbete_2_20150103_paus_a_150 med en sekatör (modell större) och jag ryckte upp hallonbuskar. Vi var båda två nöjda med vad vi fick uträttat.

Sonens arbetsinsats i går stannade inte vid att röja sly, han lagade mat också. Han har blivit intresserad av att vara med när vi lagar mat så i går fick han därför hjälpa min fru när hon lagade kvällsmaten.matlagning_a Orsaken till att han har hörselkåpor på sig är att han tyckte fläkten och grytorna lät för mycket.

Jag ser fram emot att helgerna ska ta slut och att det ska bli vardag igen. Jag vill återgå till mina rutiner. Jag har ju varit på praktik även fast jag legat inne men det är inte riktigt samma sak, det jag saknar är nog kombinationen av praktik och att få vara ensam hemma och rå mig själv. Jag tycker om stillheten (om man kan kalla det så fast jag ofta spelar musik på ganska hög volym) när huset är tomt.

När vardagen återvänder så hoppas jag också komma igång med syendet igen. Jag har inte haft symaskinen framme på väldigt länge. Jag har saker jag vill sy men jag har inte velat ta fram maskinen under helgerna eftersom det alltid har varit nån hemma. Nu hoppas jag att jag ska hitta ron att sy.descendants_a Jag vill också se film igen. Det har jag ju förvisso kunnat göra under jul och nyår också. Det har ju funnits många kvällar när jag har kunnat sitta upp med min fru och titta på film men jag har varit trött (mer psykiskt än fysiskt) och längtat till sängen tidigt. När jag låg inne så gick jag och la mig redan vidjuno_dvd_a 21-tiden och den rutinen har känts bra att bibehålla även sen jag kom hem. Jag har å andra sidan gått upp ganska tidigt på mornarna. Det har varit ett sätt för mig att hitta lite av den stillhet och ro jag hoppas på när vardagen är tillbaka. Medan min fru och barnen sovit (alt. barnen har tittat på Barnkanalen) så har jag haft ”egentid”, av vilken rätt mycket har lagts på bloggen.

Jag rundar av dagens inlägg med en bild på Stout när han ”dödar” en av mina tofflor.stout_huvuet_i_sko_2_20150101_400_a

Var vänlig följ och gilla: