På förmiddagarna händer det rätt så ofta att jag tänker att idag har jag inget att blogga om men under dagen så dyker det nästan alltid upp nåt som jag vill berätta om. I går var det en kamelhårskavaj och i dag är det en stor fet råtta, en blåmes och en tilltufsad nötväcka.

Sen kycklingarna försvann i hönshuset så har jag satt ut fällor och lagt ut gift där. Jag har dock inte lyckats fånga varken råttor eller en vesslor (de två huvudmisstänkta för kycklingarnas försvinnande) men i morse så blev det äntligen ”napp”. Jag hittade den här filuren i en av slagfällorna.ratta_johan_400_a Den är definitivt tillräckligt stor för att kunna ta en kyckling och har den ratta_tumstack_500anågra kompisar med sig (de finns säkert nere i ett bo under hönshusgolvet)ratta_hal_i_golvet_1_350_a så kan de nog ta flera kycklingar på en och samma gång.

Nu vet jag att det finns råttor och att fällan fungerar. Den är gillrad igen och jag hoppas att fler råttor ska försöka smaka på Gudmundsgårdens korv som jag betat med. De råttor som inte gillar korv hoppas jag ändå ska äta av giftet som jag lagt ut.

Efter morgonens träning så satte jag in ”Dogma” i dvd:n och fortsatte titta där jag slutade i onsdags. Jag hade sett fram emot filmen hela morgonen och fick verkligen tvinga ut mig på löprundan, för egentligen så ville jag sätta mig och se på ”Dogma” direkt.

När jag tittat en liten stund så hörde jag hur det började skrapa från kakelugnen. Först trodde jag att det var en mus som sprang omkring uppe på kakelugnen men sen kunde jag lokalisera ljudet till den övre ventilen.kakekugn_ventil_a Jag öppnade ventilen och lyste in med en ficklampa för att se om där fanns en mus. Detblames_2_20141114_nara_a fanns det inte, men väl en blåmes. Medan jag hämtade kameran så började blåmesen pressa sig ut genom öppningen i ventilen.

Hade jag inte varit så stressad och fumlig så hade jag kunnat ta en bild på blåmesen när den tog sig igenom öppningen. Jag fick dock några kort på den i vardagsrummet. Den flög ut när jag öppnade ett av vardagsrumsfönstren.

När jag tittade på blåmesen som flög sin kos så såg jag att det satt en uppburrad fågel lågt ner i en av kastanjerna på gårdsplanen. Jag tänkte att eftersom jag har kameran framme så ska jag försöka ta några bilder på fågeln. Jag började långsamt gå fram emot den medan jag fotograferade. Den satt helt stilla och verkade inte alls bry sig om mig. När jag kom riktigt nära så såg jag att det var en tilltufsad nötväcka.notvacka_1_2014114_beskuren_300_a Den satt förmodligen och tog igen sig efter ett möte med en av grannens katter. Om katter lekte lite mindre med sina byten så skulle de fånga mer möss och fåglar.

Jag blev så uppjagad av blåmesen att jag inte kan fokusera på filmen så jag försöker nu varva ner genom att blogga om förmiddagens äventyr . Vi får se om jag alls hinner se ”Dogma” idag. Jag har lite saker att göra innan jag ska hämta ungarna på dagis och skola vid tvåtiden. De slutar tidigt idag eftersom vi ska på julmarknad.

Vi ska sammanstråla med min fru på ”Hallandsjul” på Lilla Böslid strax utanför Halmstad. “Hallandsjul” har fokus på mat så det finns mycket gott att provsmaka och vi brukar alltid få med oss lite korv hem. Förra året så köpte jag en enbärssillenbarssill_a där som var väldigt god.

Var vänlig följ och gilla: