Idag storhandlade jag på Apoteket, jag köpte ut av alla sorters medicin jag tar. Som synes blir det en rejäl hög. Tilläggas bör kanske att jag tar vissa av medicinerna bara ”vid behov” men tyvärr så föreligger behov nästan dagligen. Notan för medicinköpen blev saftig men tack vara högkostnadsskyddet behövde jag bara betala 249 av de 3661 kronor som medicinerna egentligen kostade. Jag är väldigt tacksam att jag är sjuk just i Sverige.

Jag vet inte om ni brukar titta på ”På spåret” men det är ett av mina favoritprogram. Jag missade dock det i fredags eftersom jag var trött då och gick och la mig vid 19-tiden. Hustrun berättade att de i programmet rest till Cork så jag tittade på den resan på SVT-play. Fina bilder och en av frågorna spelades in i Cobh, där vi hyrde ett hus sommaren 2016 (den nedre bilden är taget från semesteralbumet).Som synes så ligger båtarna från 2016 fortfarande kvar i hamnen. När jag såg ”På spåret”s irlandsresa så retade jag mig dock på att de uttalade namnet på en av personerna de frågade om fel. Kristian Luuk uttalade Cillian Murphy som Sillian Murphy när det istället ska uttalas Killian Murphy. Hänger ni med? Det är inte första gången som de misslyckas med irländska namn eller fakta i ”På spåret”, förra säsongen var det Sinéad O´Connor som ställde till problem och året dessförinnan så var det nåt med Sinn Féin som de fick fel. Jag sa inget om Sinn Féin men jag mejlade redaktionen efter Sinéad O´Connor-missen och gjorde det igen nu. Visst har jag blivit en gnällig gammal gubbe? Men jag lovar, jag mejlade dem med glimten i ögat.

Trots att det inte varit vare sig vintersolstånd eller jul så fick jag vårkänningar när jag satt och rökte i eftermiddags. Det var soligt och fint när jag satte mig och när solen började gå ner så kom kylan smygandes och då kändes det faktiskt som om det var i slutet på februari eller början på mars. Ett härligt ljus var det också.Dagens brasa var en av de där väldigt rökiga brasorna som jag får till ibland. Röken flöt in över min sittplats och fortsatte sen ut över nejden.

Var vänlig följ och gilla: