Julen närmar sig med stormsteg och idag var vi iväg och hämtade julgran hos några vänner inåt Hylte till. Vi har hämtat julgran i deras skog sedan 2004 (förra året ställdes det dock in p.g.a. vinterkräksjuka) så man kan nog säga att det är en tradition. Tidigare år så har vi hämtat gran för att sen åka till våra bekanta och fika men i år blev det korvgrillning i skogen och det var så pass trevligt att det nog kan bli en ny tradition. Fast det får i så fall bli en väderberoende tradition, i hällregn är det nog inte lika trevligt.Granen har kommit på plats och hustrun sammanfattade det bra med orden ”Mycket gran blev det”.I morgon åker min fru och pojkarna till svärföräldrarna och jag blir kvar här för att ta hand om granen, djuren och mig själv. Jag har alltid kluvna känslor inför att fira julen ensam. Som jag mår nu så är det helt klart det jag mår bäst av men det känns samtidigt som lite av ett svek mot resten av familjen att inte orka tillbringa en julhelg med dem. Det är dock som det är med det.

Eftersom det är oerhört blött i skog och mark har mycket av min träning den här veckan bestått av promenader på vägarna häromkring (mina knän håller inte riktigt för att springa på asfalten). Jag tog en sån runda i går och när jag gav mig av hemifrån så sken solen och det var härligt väder men under promenadens gång drog det in moln och lite dimma. Jag hade kameran med mig och det blev några kort i solskenet, bl.a. på kyrkorna i Getinge, Rävinge och Kvibille. Jag dokumenterade även ett nypon.

Var vänlig följ och gilla: