Idag har vi haft vinterväder med lite snö och kvicksilvret strax under nollan. Så här hade det gärna få fortsätta ett par månader till men tyvärr har de utlovat regn redan i morgon. Ungarna passade dock på att leka i snön och även jag tog mig ut, om än bara var för att sitta med pipan vid en brasa.

Jag beställde tobak för ett tag sen och den kom i veckan som gick. Det var en del beprövade sorter och lite sånt jag inte provat förut, en av nyheterna var irländska Peterson´s Perfect Plug (3P´s). Den var dock inte riktigt perfekt för mina smaklökar, jag vill ha en lite fylligare tobak. Den var dessutom för stark för mig när det kom till nikotinhalten. Jag har rökt en del nikotinstark tobak tidigare och inte upplevt några problem men 3P´s har dock fått mig att blekna betänkligt. Tobaken hade dock potential så idag blandade jag den (50/50) med Brobergs burley och då blev det genast mycket bättre. Burleyn drog ner nikotinhalten och gjorde smakupplevelsen mer fyllig, mer lik en stout än en pilsner om man ska tala i öltermer.

Medan jag satt vid brasan så såg jag att det var aktivitet i bikupan som stod ett par meter bort, bin flög faktiskt till och från kupan. Det var inga stora svärmar som var ute och rörde på sig men så här års, och i sån här väderlek, borde de väl inte vara utomhus alls. Jag kollade med han som äger bina och hans bin beter sig likadant och det är frånvaron av riktig kyla som gör att de inte har förstånd att gå och lägga sig. Kylan verkade dock påverka binas flygförmåga, jag såg ett krascha i snön och för att stackaren inte skulle frysa ihjäl så lyfte jag fram den till kupans ingång.

Var vänlig följ och gilla: