Det finns de som tycker att det verkar tråkigt och händelsefattigt att bo på landet men det är inte det inte, här händer massvis! Vi har t.ex. fått en ny lyktstolpe ute på vägen, precis vid vår infart. I går landade det dessutom en häger på gräsmattan. Jag såg den under ”inflygningen” mot oss och trodde först att det var en glada men när den landade såg jag ju vad det var. Jag satt vid datorn och hade därför kameran bredvid så jag hann få upp den och ta några kort precis när hägern lyfte igen och flög bort över skogen. Med bättre ljusförhållanden hade det kunnat bli fina bilder.Gårdagen var både bra och dålig. Det braiga var att jag fick en hel massa gjort men det dåliga var att jag mådde skit i går kväll (förmodligen en reaktion på aktiviteten under dagen) och jag har tyvärr känt mig lite ”bakis” idag med. Det är som att jag kan mobilisera energi för en dags kraftansträngning men efter det så tar det ett par dar för mig att återhämta mig. Tack och lov hade jag inga stordåd inplanerade idag (inte ens nån träning) utan jag har mest flutit omkring här hemma, även fast jag faktiskt orkade släpa runt dammsugaren en stund också.

Det som tog knäcken på mig i går var vardagssaker som att plocka ner ett staket, lämna skräp på återvinningen (vad mycket förpackningar vi genererar), handla och sist men inte minst laga mat. Jag var rätt trött när jag kom till matlagningen men jag behövde bara följa ett recept. På det stora hela var receptet lätt, koka bulgur och gratinera torsk i ugnen men sen skulle det göras en citronsås också. Tillagningen av såsen innefattade för många moment för att jag skulle orka ge mig på den igår, det blev bara för mycket. Jag tog ett snabbt beslut om att vi äter maten utan sås och har turkisk yoghurt (som skulle ha ingått i såsen) till istället. Tyvärr glömde jag ställa fram yoghurten så det blev en helt såsfri middag. Bristen på sås resulterade i en tydlig frånvaro av smak i maten, varken bulgur eller gratinerad torsk är ju särskilt smakrika i sig själva, middagen blev därför ingen höjdare.

Var vänlig följ och gilla: