För knappt två veckor sedan så skrev jag ett inlägg, ”Modernt herrmode” om en väldigt ful skjorta jag sett på Manolo.se. I samma inlägg skrev jag om en fantastisk kavaj som jag skulle vilja hitta på Myrorna, helst i prisklassen 125 kronor. kavaj_cape_cod_hel_aI dag hittade jag nästan den kavajen, för 105 kronor. Det är inte en ”Isaia” som på Manolo.se utan en ”Cape cod” men det är en riktig pärla.

Som framgår av bilderna är kavajen snygg både på ut- och insidan.kavaj_cape_cod_in_o_utsida_a Den är av ett kamelhårstyg (med inslag av lin och silke) vävt av Loro Piana.kavaj_cape_cod_lp_marke_a Tyget är osannolikt mjukt och följsamt och det skimrar nästan lite om det. Kavajen är såkavaj_cape_cod_skimrar_a härlig att jag skulle vilja krypa upp i en fåtölj i värmen framför kakelugnen och bara gosa med den.

Det finns dock en hake, underverket är för litet för mig. Jag tvekade dock inte att köpa kavajen, den följer med upp till Göteborg nästa vecka.

Innan idag så var jag inte bekant med klädesmärket ”Cape codkavaj_cape_cod_marke_a men nu har jag lärt mig att det är en exklusive herrekipering i Göteborg. Exklusiv som i att de bara har öppet efter överenskommelse, att kläderna sys upp efter kundernas mått i Italien och att de använder sig av väldigt fina tyger.

Glömde jag säga att kavajen har fungerande knapphål i ärmarna?kavaj_cape_cod_knapphal_a Förmodligen är knapphålen sydda för hand också (ett lite mer tränat öga än mitt kan se det, jag gissar bara). Knapphålen har ingen praktisk betydelse men de gör kavajen lite lyxigare.

Bortsett från kavajen (jag hoppas ni har överseende med ”kavajporren” men jag blev riktigt till mig) så har det inte varit någon vidare dag. Jag vet inte om det är novembermörkret eller nåt annat men det känns tungt just nu. I morgon är det i varje fall fredag och då är jag hemma och kan se färdigt ”Dogma”. Jag hoppas att min positiva upplevelse av inledningen inte gett mig orealistiska förväntningar på resten av filmen.

Var vänlig följ och gilla: