I förmiddags höll jag på att missa bussen in till Halmstad (igen). Den här gången berodde min tidsbrist på att jag fastnade framför en film. Jag började titta på ”Dogmadogma_film_a medan jag stretchade efter morgonens löprunda. Jag föll pladask för filmen. Den verkar vara helt skruvad och fylld med svart humor. De 30 minuter jag hann se gjorde mig glad på samma lättsamma sätt som ”Grosse Pointe Blank” gör (en annan skruvad film). ”Dogma” handlar om två fallna änglar (spelade av Matt Damon och Ben Affleck) som försöker få Guds förlåtelse för att kunna ta sig in i himlen igen.

Förutom att filmens glada svartsyn tilltalar mig så är jag svag för flera av skådespelarna, dels tidigare nämnda Damon och Affleck men också Alan Rickman (bl.a. Robin Hood, Harry Potter och Love actually) och Janeane Garofalo (“Vita huset“, säsong 7).janeane_garofalo_a Garofalo verkar bara ha en liten roll i ”Dogma” men jag tycker hon är jättetuff i den och i största allmänhet. Jag kan inte låta bli att gilla någon som sagt ” I guess I just prefer to see the dark side of things. The glass is always half-empty. And cracked. And I just cut my lip on it. And chipped a tooth ”. Och hur kan man, som en tänkande människa med lite humor, inte le åt vad hon sa om den amerikanska högerns attacker på Dixie Chicks 2003 ”You know what is good about these Dixie Chicks burnings or bashings? It’s a wonderful, wonderful way for really stupid people to hook up. They meet, they throw some things on the fire, they talk about Vin Diesel, they tell stories about who their favorite Fox anchor is, they exchange phone numbers and in some cases has led to marriages”.

På väg till praktiken i dag så tog jag omvägen om Kupan. Där blev det blev nästan ett nytt femkronorsfynd (jag har ju hittat väldigt mycket i deras femkronorskorg den senaste tiden). I dag fanns det en snygg, modernt skuren, grå kavaj i högkvalitativ ull i korgen. Kavajen var från Rose & Bornrose_born_a, som är en trendig klädbutik i Stockholm som förutom att sälja andras kläder även designar egna plagg. Kavajen var för liten för mig men jag tänkte att jag kunde sälja den i Göteborg. Tyvärr hittade jag ett litet hål och en fläck när jag granskade den närmare. Kavajen blev kvar i reakorgen.

Denkostym_tiger_3_a 24:e oktober så bloggade jag om att jag köpt ett par femkronorsbyxor på Kupan. Idag hittade jag den tillhörande kavajen! Helt plötsligt har jag, för nästan inga pengar alls, fått en kostym från Tiger.kostym_tiger_nara_2_a

Jag spontanhandlade också lite till min fru. Hon har sagt att hon inte har några mellanstora handväskor så idag köpte jag två stycken till henne.

Den svarta är nog i konstläder men den bruna tror jag är i skinn. Jag är inte säker på att hon kommer att använda dem men jag tror att hon i varje fall uppskattar tanken.handvaskor_2_a

Var vänlig följ och gilla: