byxor_gant_somsman_farg_johanJag vaknade vid 04.30 i morse och jag borde egentligen ha försökt att somna om och sova 45 minuter till men jag hade en sån sylust att jag gick upp. Det var GANT-byxorna som drog och jag gav mig på dem. Under dagen så har jag lagt ut och fållat dem. Det syns att jag lagt ut dem eftersom tyget i sömsmånen har en lite annorlunda nyans än resten av tyget (liknande nyansskillnad finns på byxbenen). Byxbenen är precis på gränsen till för korta för mig (modemässigt så tror jag dock att de är helt ok) och för att kamouflera det ljusa vecket i tyget längst ner på byxbenet så satte jag en söm där, bara för syns skull.

En alldeles för stor del av förmiddagen ägnade jag åt att sätta ihop en utstyrsel som tillät mig att kombinera gårdagens fynd, vit cowboyhatt och svarta boots. I såna lägen är det bra att kunna bildsöka på Google för att få lite inspiration. vit_cowboyhatt_kombo_1

 

vit_cowboyhatt_kombo_5vit_cowboyhatt_kombo_2bjohan_cowboyhatt_boots_helfigur_20151007

 

Resultatet av mina vedermödor syns till höger. Jag stod och velade lite innan jag skulle åka in till Halmstad idag. Vågar jag eller vågar jag inte? Jag johan_selfie_cowboyhatt_hstd_slottvågade och bara för att dokumentera så tog jag en selfie med Halmstad slott i bakgrunden.

 

 

 

 

 

klocka_omega_2aFör ett tag sen lämnade jag in min Omega till Mårtenssons ur & guld för att få ett kostnadsförslag på vad en service skulle kosta (klockan stannar ibland). Idag fick jag besked att den behövde rengöras. Priset för en rengöring var häpnadsväckande högt, 5 500 kr, mer än tre gånger så mycket som jag betalade för klockan (men det priset var kanske satt utifrån att det behövdes en rengöring, det fattade i så fall inte jag).

Redan när jag lämnade in klockan så misstänkte jag att Mårtenssons martenssons_ur_ainte var billiga men det här var värre än befarat. Orsaken till att jag ändå lämnade in klockan där är att de är certifierade av Omega. Jag har kollat lite priser på nätet och har sett att jag kan få en rengöring utförd betydligt billigare om jag skickar klockan till England (också till Omega-urmakare). Trots det dyra pundet så skulle det ”bara” kosta klocka_technos_rund_kaplans_20151007_a2700 kronor. Det handlar ändå om stora pengar och jag vet att jag kan köpa ett nytt begagnat mekaniskt armbandsur av ett ok märke (dock inte ett av de mer kända) för 300 kronor på Kaplans auktioner. kaplans_logga_aDet känns som att det kan bli billigare att köpa begagnade klockor där (eller på Tradera) och använda dem tills de stannar för att sen köpa nya.

Det var ju dock inte riktigt det jag tänkt mig när jag började köpta mekaniska klockor. Jag ville ju ha en klocka som jag kunde använda många år. Jag räknade med att behöva vårda den lite under resans gång men 5500 kronor är väl häftigt. Jag är kanske dumsnål som inte vill fixa klockan men det känns som att det är mycket pengar att lägga på att få igång ett väldigt ordinärt urverk. Å andra sidan, om jag är för snål för att serva mina mekaniska klockor så kanske jag borde hålla mig till quartzur. Problemet är bara att de är så livlösa och tråkiga.

Min Omega har ju inte tvärdött (den bara vilar sig ibland) så jag tänker fortsätta ha den tills den lägger av helt. Jag har hunnit bli riktigt förtjust i den så i väntan på den slutgiltiga ”infarkten” så får jag fundera på hur mycket jag är beredd att kosta på den.

När jag körde hem från bussen idag så upptäckte jag plötsligt att en varningslampa på instrumentpanelen lyste. På displayen stod samtidigt ”Fel på motorns styrsystem”. felmeddelande_motorn_aDet lät ju inget vidare så det blev omgående en tur till verkstaden. De ska titta på bilen i morgon och jag hoppas verkligen att problemet kan åtgärdas billigt och snabbt.

När jag ändå är inne på ämnet bilar så kan jag inte låta bli att visa den här Alfa Romeon. Den står parkerad i centrala Halmstad och av utseendet att döma så har den gjort så ett tag. Halmstads bil_skitig_alfa_askitigaste bil?

När jag hämtade ungarna på fritids i eftermiddags så var jag tvungen att tömma sexåringens skor på grus. Det är fascinerande hur mycket grus barn kan klämma in i skorna utan att märkbart störas av det.skor_grus_a

Var vänlig följ och gilla: