I går gjorde jag nåt jag skjutit upp i en månad – jag torkade golvet i hallen och köket. Det behövdes verkligen och jag har som sagt varit på väg att göra det länge men inte orkat komma till skott. Nu är det gjort så nu slipper jag ha dåligt samvete för det ett tag. Jag har också kommit igång med vedarbetet igen, det har legat nere på grund av vädret och bristande ork. Både idag, i går och i förrgår har jag huggit ved och nu känner jag av det i rygg och axlar.

 

Jag tror att den uppblossande aktiviteten hänger ihop med mitt förbättrade sovande. De senaste nätterna har jag fortsatt sovit bra men jag har kommit i säng lite för sent så jag har fått lite för få timmar i horisontalläge.

 

När jag gick med hundarna i morse så noterade jag att morkullorna är tillbaka i skogen. I varje fall tror jag att det är morkullor, en ganska stor fågel (ser ut som en vadare) som är rödbrun på ryggen och som flyger som en kamikazepilot mellan träden. Det var två stycken men jag hann inte fånga dem på bild så fotot är från i höstas. Enligt Wikipedia så kommer morkullan tillbaka till Skåne i slutet på mars (jag antar att detsamma gäller den södra halvan av Halland) och där är vi ju nu. Klicka på texten nedan så blir den större.

 

Till sist en bildserie på när Betty ”uppvaktar” Stout som är måttligt intresserad.

Var vänlig följ och gilla: