Av lite olika anledningar var jag stressad och nervös under större delen av gårdagen och jag såg verkligen fram emot kvällspipan för att med hjälp av den kunna komma ner i varv. När kvällsmaten var äten och avdukad och det blev tid för min pipa var jag dock så trött och nervig att jag först tänkte att jag inte orkade gå ut och sätta mig. Jag funderade istället på om jag skulle ta en tablett och lägga mig tidigt, med avseende på min fysiska hälsa så är väl en tablett och sängen bättre än ett stopp tobak men jag valde att prioritera min sinnesfrid och satte mig med pipan. Det tog ett tag men sen kom jag ner i varv, jag hade bra hjälp av mina vänner på YouTube som underhöll mig medan jag satt i sensommarkvällen.

Gårdagskvällens videoskörd innehöll lite av varje, allt från ett irländskt original

till roliga tryck på t-tröjor! Hade jag haft en dotter så hade jag definitivt skaffat en sån här tröja när hon började komma upp i tonåren. För sönerna känner jag inte den oro som jag tror jag känt om jag haft döttrar. Det säger förmodligen en del om hur jag omedvetet ser på könsroller eller nåt men så är det bara. I en av videosarna så beskrev en man dessutom sin bror med ett Thoreau citat som nån gärna hade fått beskriva mig med – ”He marches to the beat of his own drum”.

Igår kväll rökte jag en spännande tobak, Bold Kentucky. Den var en del av min nyss dyrköpta tobak från USA. Tobaken var, som vanligt, stark som Sören men utöver det också lite extra smakrik eftersom den faktiskt var lagrad i fyra år. Precis som vissa viner blir viss tobak bättre av lagring. När jag beställde tobaken så visste jag inte att den var lagrad men när jag fick paketet förra veckan och inspekterade tobaksburkarna såg jag att den här var tillverkad i maj 2015 så den har legat på en hylla och mognat i fyra år.

Dagens prövningar har inte varit särskilt svåra utan mest innefattat promenerande med Betty, fotograferande (se nedan), krattning av fallfrukt och klippning av gräset. Jag klippte visserligen gräset så sent som i måndags men värmen under veckan har gjort att det skjutit i höjden igen.

 

Var vänlig följ och gilla: