Fjortonåringen var på äventyr i Halmstad på egen hand i torsdags kväll. Under sommaren så har de utomhusbio i Norre katts park några gånger och i torsdags visade de den nya Top gun-filmen. Sonen ville se den men fick inte med sig några kompisar (de hade redan sett den) så han åkte in själv. Han tog buss in och så hämtade jag en mycket nöjd son vid midnatt. Jag tror att han uppskattade att vara inne i Halmstad så sent själv lika mycket som filmen.

 

Det kom tydligen en kort regnskur under filmvisningen men tack och lov slapp de det ösregn som kom tidigt fredag morgon. När vi kollade regnmätaren fredag förmiddag så stod den på 17 millimeter men då hade vi nog fått ett par millimeter regn innan störtskuren. Det har regnat en del idag och det ska komma mer regn de närmaste dagarna så nu är det inte torrt i markerna på samma sätt som för nån vecka sen så nästa vecka tänker jag ta fram röjsågen och börja röja björnbärsbuskar i hagarna.

 

Apropå röja björnbärsbuskar så såg jag häromkvällen hur mular och klövar kämpade med just det. Det går en flock unga kvigor i hagarna nära huset och jag var där och snackade med dem. Först fokuserade de bara på mig men sen satte de igång och betade, alla utom en som ville tugga på mig.En annan idisslare som jag nyligen sett är den råbock som kom knatandes på vägen utanför gården när jag satt med pipan i går kväll. När jag sträckte mig efter kameran blev han skrämd och försökte springa uppför en slänt och in i en hage men branten i kombination med stänget runt hagen satte stopp för det så han försvann samma väg han kom.Hundarna blir mer och mer avslappnade med varandra, nu kan de ibland ligga och sova i varsin möbel medan jag cyklar på träningscykeln. Det är också väldigt tydligt att Sigge vill ha mer aktivitet än Betty så ganska ofta får jag busa en stund med honom i trädgården efter våra promenader för att han ska bli nöjd. I eftermiddags åkte hustrun, jag och Sigge in till Norre Katts park i Halmstad för att han skulle få lite social träning. På det hela taget gick det bra (en kanin ställde till det lite) och stundtals protesterade han mot nosgrimman han hade på sig.Sextonåringens betyg för första året på gymnasiet kom i posten igår. Hans mor och jag är tämligen nöjda med det….

Var vänlig följ och gilla: