Det är ingen sommar utan en fika på Flickorna Lundgren på Skäret (Kullahalvön) och igår var vi där. Ibland är det knökfullt med folk på caféet men igår var det ganska lagom och fikat var som vanligt väldigt gott. Jag var inte med in och betalade men jag misstänker att det också var väldigt dyrt men ett besök om året kan vi kosta på oss.

 

Strax innan vi kom till Skäret så passerade vi Jonstorp där hustrun och jag bodde i en liten, skrikigt gul, stuga hösten -98. Igår kunde vi konstatera att stugan nu är vit.

 

Medan vi fikade överraskade jag hustrun och visade mig från min bästa sida när jag sa till en dansk man vid bordet bredvid att han inte fick röka. Jag har noterat att hustrun ofta tycker jag är onödigt aggressiv och burdus när jag säger till folk men igår var jag väldigt hövlig. Orsaken var inte att mannen var dansk (det verkade snarare i andra riktningen, danskar ska hållas kort!) och inte hans ålder utan det faktum att han rökte en pipa. Piprökning är trevligt men även piprökare måste respektera sin omgivning, och faktum är ju att rökning på uteserveringar inte är tillåten i Sverige (i min värld väger dock hänsynen tyngre än lagstiftningen, tyvärr verkar många rökare vara kroniskt dåliga på att visa hänsyn). Mannen protesterade inte utan la ifrån sig pipan.

På väg söderut i går så passerade vi några kullar, en liten hemmavid där säden blivit brådmogen på toppen, och en stor precis när vi lämnat Halland – Hallandsåsen. Vi såg också en Morgan Plus 4 från 2011 och en något nyare Mazda med en originell nummerplåt.Vi hade inte hundarna med oss till Skäret utan de fick vara hemma. Planen var att pojkarna skulle gå en sväng med dem när vi kom hem men Betty ville inte gå alls (bara komma ut och kissa) och Sigge ville bara busa – han fick som han ville.De senaste somrarna har vi haft gott om ekorrar på och kring huset men i år har de lyst med sin frånvaro, det är knappt jag sett dem i skogen. I går såg jag dock en på långt håll, den sprang i kanten på en hage innan den försvann upp i ett träd. Skönt att se i varje fall en, då vet jag att de inte försvunnit helt.

 

Det har varit en fuktig och grå dag idag, regnet har liksom hängt i luften, och det verkar ha smittat av sig på mig för jag är seg, oinspirerad och orolig. Jag kan inte direkt skylla det på nåt annat än vädret, möjligen kan midsommar fortfarande hänga i lite (påfyllt av att svärmor är här några dagar nu). Det enda bra med det här vädret är att det gjort att jag kunnat fota blommor med vattendroppar på sig. Till sist en överbliven regnbåge och en kamgräsfjäril (tror jag det är).

Var vänlig följ och gilla: