Förra året köpte jag en halmhatt för att ha på sommaren.halmhatt_a Jag är väl nöjd med den men den känns lite för avslappnad när jag har kavaj, skjorta och slips. Den passar bättre när jag har shorts och en T-tröja. Jag vill dock ha nåt på huvudet även när jag är välklädd under sommaren och mina vanliga hattar passar inte till sommarkläderna (ni hör vilka bekymmer jag har). Jag har därför gått och funderat på att köpa en Panamahatt ett tag.

Panamahattar dyker inte upp i second-handbutikerna i Halmstad. I varje fall har jag aldrig sett nån, så ska det bli en så får det bli till att köpa en ny. Nån hattaffär finns inte i Halmstad, det finns en modist men det är ju inte jag hjälpt av. Jag har därför kollat utbudet av Panamahattar på nätet. Det är stort, från 300 kr till en bit över 200 000 kr. Det finns svenska hattaffärer på nätet men det de har i min prisklass verkar inte vara av bra kvalitet. Jag har därför kollat på nätaffärer utanför Sverige.

Det sökandet ledde mig till Ecuador (där äkta Panamahattar flätas). Jag hittade en hemsida som utlovade hattar av hög kvalitet till bra priser. Frågan var bara om de höll det de lovade och om banktransaktionerna med dem var säkra? Jag har därför ägnat en del tid idag åt att söka igenom olika nätforum för hattar. Utifrån det jag läst så verkar dem jag hittat hålla utlovad kvalitet och vara tillförlitliga att göra affärer med. Jag har därför beställt en Panamahatt idag.panama_havana_a Nu väntar några veckor i spänd förväntan innan den levereras.

Pojkarna har varit på bowlingkalas i dag på eftermiddagen. Trots min senaste erfarenhet av ”tema-kalas” så följde jag med dem. Det gick bra, var roligt men väldigt tröttande.bowling_20140608_a

Gårdagens stora arbetsinsats för mig bestod i att jag fyllde på spolarvätska i bilen. En lampa på instrumentbrädan har i mer än en månad indikerat att det är dags att fylla på. I går blev det äntligen gjort. I kväll så frågade min fru om jag öppnat motorhuven på min bil nyligen. Jag sa att det gjorde jag i går men inte idag. Hon påpekade då att bilnyckeln satt kvar i grillen (på Ford måste man använda bilnyckeln för att öppna motorhuven)nyckel_motorhuv_a. Jag har alltså kört omkring med bilnyckeln i grillen idag. Som tur var har jag bara kört fram och tillbaka till Getinge. Bilen stod dock parkerad i ”byn” i två timmar medan ungarna och jag var på kalas. Orsaken till att jag inte saknade nyckeln var att jag använde reservnyckeln igår när jag öppnade huven.

I går kväll så såg min fru och jag på ”Searching for Sugarman” (genom vår nyinförskaffade Apple-TV).searching_for_sugarman_a Jag har ju hört mycket gott om filmen länge men ändå inte riktigt velat se den. Min fru ville verkligen se den och jag är tacksam för att hon såg till att vi gjorde det. Den var jättebra! Jag har lyssnat lite på Sixto Rodriguez i dag, jag gillar kanske inte hans musik lika mycket som jag gillar filmen. Några bra låtar har jag dock hittat.

Var vänlig följ och gilla: