I dag har jag klippt gräset. Jag vet inte vad det är med nyklippta gräsmattor men jag tycker de är oerhört tilltalande. Jagrojsag_a vet inte om det är för att de tilltalar mitt ordningssinne (som dock förefaller vara frånvarande i min övriga tillvaro). Nåt är det i varje fall. Jag känner mig alltid väldigt nöjd när jag klippt gräset.

Just nu ser trädgården extra prydlig ut eftersom min fru rensade rabatterna med röjsåg i går. Det var massvis med gräs som bredde ut sig i stora delar av rabatten. Gräset är borta, rabatten ser kanske lite blek eller torr ut men den är oerhört mycket prydligare än innan.grasmatta_nyklippt_a

I dag ringde jag sjukhuset för att försöka få besked om när mina hjärtundersökningar kan tänkas ske. Tyvärr fick jag två dåliga besked. Det ena var att undersökningarna förmodligen inte blir av förrän i september. Det kanske man skulle kunna se som en god nyhet, de kan de ju inte tro att jag lider av något livshotande om jag får vänta tre månader. Jag tycker dock det är jobbigt att gå och ha besvär och inte veta vad de beror på. Jag hade velat bli undersökt så fort som möjligt. Det andra dåliga beskedet var att det jag trodde skulle vara en hjärtscintigrafiundersökning är en kranskärlsröntgen.

En kranskärlsröntgen innebär att de sticker in en kateter i en pulsåder (i ljumsken eller handleden) och sen för katetern till hjärtats kranskärl där man sprutar in kontrastmedel som gör att kranskärlen kan ses på röntgenbilder.kranskarlsrontgen_a Tydligen är man bara lokalbedövad. Fy fan! Jag vill inte att nån sticker in en slang i mina pulsådror!

Jag vill å andra sidan veta vad som orsakar mina hjärtbesvär så jag kommer givetvis att göra undersökningen. Just nu känns det dock obehagligt.

Enligt Vårdguiden 1177 så är kranskärlsröntgen en relativt riskfri undersökning som brukar vara över på mellan 30-60 minuter. Det känns ju bra men en slang i en pulsåder fram till hjärtat. Huvva!

Var vänlig följ och gilla: