Tisdagens lammäventyr satte sina spår i form av att jag varit väldigt trött sen dess. I tisdags så la jag mig vid 20, i onsdags vid 19 och i går vid 19.30. Vi får se om jag orkar vara upp lite längre ikväll.

Nåt som jag gjort när jag inte sovit de senaste dagarna är jag försökt fördjupa min kunskap om Irland. Jag har gjort det genom att lyssna på en irländsk podcast som heter Bitesize Irish. Radioprogrammen, som görs av ett litet företag i Limerick som också erbjuder kurser i iriska på nätet, handlar om olika aspekter av Irland och iriska. Deras senaste avsnitt handlade om irländsk musik som lyfter fram iriska eller irländsk historia. Ett band som de pratade om var ”Kneecap” från Belfast, det är ett band som rappar på iriska (lite engelska slinker med ibland). ”Kneecap” gör nån slags ironisk gangsterrap med lite politiska inslag riktade mot det brittiska styret på norra Irland. Jag förstår extremt lite av vad de sjunger om men är ändå imponerad av vilken energi de har i musiken.

En annan podcast som jag lyssnat på den senaste tiden är P1:s ”The Svenska ord story, 18 timmar (a 36 x 30 minuter) om Hasse och Tage. Väldigt intressant och underhållande!

Var vänlig följ och gilla: