klocka_technos_blaIdag så fick jag mitt första reklamationsärende på Ebay. Min senaste klocka, den blå, ville inte fungera i morse eller rättare sagt sekundvisaren fungerade men inte minut- och timvisarna. Det innebar att sekunderna tickade på medan klockan hela tiden var 07.35. Det klocka_slips_nasdukstörde mig oerhört att klockan inte fungerade, den var inte särskilt dyr (drygt £6) men jag tycker att grejorna åtminstone ska funka ett tag efter leverans. Det var också lite surt eftersom jag tycker klockan är snygg och dagen till ära så hade jag matchat den med både slipsen och bröstnäsduken.

Jag satt och pillade på klockan hela förmiddagen utan att få den att fungera. Till slut gav jag upp och la upp ett reklamationsärende på Ebay, mer av princip än för att få pengarna tillbaka. Ska det bli en retur på klockan så måste jag ju skicka bok_kultklockortillbaka den och portot till Indien kostar förmodligen mer än vad klockan gjorde.

Efter att jag skickat iväg min reklamation till klocksäljaren och Ebay så gick jag till CLAVIS och åt lunch. Medan jag åt så upptäckte jag att minutvisaren på klockan hade börjat röra på sig. Jag ställde därför klockan och sen dess har den hållit tiden jättebra. Skumt.

Förmiddagen innehöll även en annan klockupplevelse, fast en mycket mer positiv än frustrationen över klockan som inte gick. Jag fick nämligen en julklapp av mina kollegor på praktiken, en bok om klockor. Jag har inte läst den boken tidigare men jag har bläddrat i den under dagen och den verkar kavaj_corneliani_nara_20151217jättebra.

Efter CLAVIS så gjorde jag en secondhandtrippel, d.v.s. jag besökte Kupan, Emmaus och Myrorna i ett svep, och det blev fynd på alla tre ställena. Det jag köpte på Kupan var väl det största fyndet, där hittade jag en kavaj frånjohan_kavaj_corneliani_levis Corneliani för tio kronor! När jag såg priset så trodde jag först att den var trasig eller inpyrd med svett men när jag tittat närmare på den så insåg jag att den var fin och fräsch. Jag köpte också en slips på Kupan men det var mest för att den matchade kavajen.

På Kupan så såg jag också en man som var så oerhört snygg klädd att kupan_inspirationjag var tvungen att gå fram och fråga om jag fick ta ett kort på honom. Bilden gör inte hans kläder rättvisa men han utstrålade elegans och stil. Oerhört inspirerande!

Efter Kupan så åkte jag till Emmaus och där hade de ett par snygga Levis i ett riktigt grovt tyg. levis_grona_naraSkitsnygga och jättesköna. Det är dem jag har på bilden ovan.

Sen bar det av till Myrorna och där blev det en trippel i hattar, en brun, en grön och en blå och alla är speciella på sitt sätt. Den bruna är bara snygg rakt upp och ner (se fotot ovan), rätt stuk med lagom bredd på brättet. Den gröna är en australiensisk arméhatt (vill i varje fall framstå som en) med halva brättet uppvikt. Jag kommer att använda hatten med brättet nedfällt, jag kanske ångar hatten och böjer till brättet så att det blir lite fedorastuk på det. Jag ska definitivt byta hattbandet och ta bort märket som sitter på brättet. Den blå är en märkeshatt från Lock & co i London, en av världens mest anrika hattillverkare. Eventuellt byter jag hattband på den blå hatten också.johan_hatt_gron_aussi

hatt_gron_aussi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

johan_hatt_locklock_o_co_etikett

 

 

I Myrornas låda med böcker och filmer för fem kronor så hittade jag ”Deconstructing Harry” av Woody Allen. Jag siktar på att se den under julhelgen, jag har inte sett den tidigare men jag har fått för mig att det är min typ av film.dvd_deconstructing_h

Min köprush följdes av terapin men idag var jag väldigt ofokuserad. Nu efteråt så känns det mest som att jag bara satt och stirrade i golvet och sa ”jag vet inte, jag vet verkligen inte vad jag vill ha sagt med det här”.

Efter terapin var det hem och hämta ungarna och ta itu med vardagssysslorna. Fast ska jag vara ärlig så dumpade jag ungarna framför TV:n så fort vi kom hem så att jag kunde fotografera alla mina fynd. Det är det där med prioriteringar…..

Klockan håller förresten fortfarande tiden. Jag får nog dra tillbaka reklamationen.

Var vänlig följ och gilla: