Även om vi inte fått nån snö så har (den relativa) kylan gett mig lite julkänslor. De är snart borta igenfonsterbrada_jul men just nu trivs jag i decembermörkret med johan_eldredge_20151216_2adventsljusstakar, julstjärnor och hyacinter på fönsterbrädorna. Den känslan förstärks när jag går omkring här hemma klädd för praktiken, d.v.s. lite prydligare än min vanliga hemmaklädsel. Idag fick jag dessutom till en riktigt snygg Eldredgeknut, egentligen fick jag väl till hela utstyrseln och utanpå den en av mina två fantastiska överrockar.johan_bussen_20151216

 

 

 

 

 

 

Julstämningen inspirerade mig till att sätta ihop en julig spellista på YouTube. Har du inte hittat julmusiken så kanske det här kan vara en bra blandning av klassiska och lite mer skramliga julsånger.

Idag var det terminsavslutning på sönernas bowling, det innebar att klubben bjöd på korv med bröd och sen blev det discobowling.discobowling_getinge_2

I mitten på september så skickade jag in två gamla klockor till Urmakarskolan i Motala. Klockorna klocka_camy_framsida_250har jag ärvt efter farmor och farfar och på skolan skulle man låta elever försöka få dem att fungera igen. För några dagar sen så mejlade en elev mig och berättade att hon tittat på farmors klocka och hon gjorde bedömningen att det skulle gå att få den funktionsduglig igen till en kostnad av ca 2000 kronor.

När jag fick mejlet så reagerade jag på elevens efternamn eftersom det både var lite ovanligt och hade Getingeanknytning. När jag svarade på hennes mejl och gav henne klartecken att jobba vidare med klockan så skrev jag ut min fullständiga adress. Jag fick ett snabbt svar där hon skrev att hon tyckte det var en rolig slump att jag bodde i Getinge eftersom hon var från Slöinge. Då var jag jordklotet_kartatvungen att fråga lite mer om vem hon var och då visade det sig att hennes pappa flera gånger varit här och hjälpt oss med arbeten på gården. Ibland är världen liten.

Var vänlig följ och gilla: