Sen förra året är jag med i en studie kring knäartros (jag har nog nämnt det här på bloggen tidigare) och som en del av den studien gjordes i höstas en ordentlig fysisk undersökning av mig med blodprov, styrketester, BMI, bedömning av bukfett och lite till. När jag fick resultaten så blev jag beklämd över resultaten på BMI och bukfett men också förvånad över resultatet på testet av min handstyrka – jag var stark i händerna. Att det förvånade mig beror på att jag alltid betraktat mig som klen när det gäller arm- och handstyrka. Något jag ansåg mig ha svart på vitt på efter att ha fått ett väldigt dåligt resultat på de parametrarna när jag mönstrade för drygt 30 år sen.

Boxning och lite styrketräning har nog stärkt mina klena armar men jag tror inte att de gett mig nyp i nyporna men när jag idag lavade ved så insåg jag var handstyrkan kommer ifrån – veden! Det är ett ständigt lyftande på veden från det att den klyvs till det att den hamnar i pannan och det blir en del enhandslyft.

Hustrun och jag försöker att ha en köpfri vår och hittills har det gått ganska bra men i går blev jag lite ”wild and crazy” 🙂 och shoppade loss på Kupan! Allvarligt talat så spenderade jag bara 50 kronor men det kändes ändå som en köpfest eftersom jag fick fyra kanonsnygga slipsar och en film (“Bröllop i Italien”) för de pengarna. Det råder verkligen ingen brist på varken slipsar eller dvd:er här hemma men jag kunde inte riktigt låta bli. Jag tror att filmen blir bra kvällsunderhållning för mig och frun på fredag eller lördag och slipsarna kommer jag använda så fort det blir lite mer vårligt ute eftersom jag tyckte att tre av dem var tydliga vår-/sommarslipsar.

Sen i lördags så har jag inte rökt ett enda stopp, inte för jag försöker sluta utan för att jag inte orkat. Jag vill helst sätta mig med pipan på eftermiddagen eller kvällen och de senaste dagarna har jag antingen varit för trött eller för frusen för att uppbåda kraften att gå ut och sätta mig. För att komma runt frusenheten så gjorde jag i måndags ett försök att röka i min klädkammare men trots att jag stängde ordentligt om mig och öppnade ett fönster på glänt så spred sig röklukten snabbt i huset så det var bara att lägga ner.

Var vänlig följ och gilla: