Efter att till slut ha sett klart “Pulp fiction” så började jag i går kväll att se “America’s sweethearts“.image Det är en romantisk komedi med Julia Roberts, Catherine Zeta-Jones, John Cusack och Billy Crystal i huvudrollerna. Jag är väldigt svag för den typen av lättsmälta bagateller.

När det gäller “Pulp fiction” så sa nån till mig att jag skulle gillas slutet, när allt föll på plats. Jag måste säga att jag gillade hela filmen, utom slutet. Inget föll ju på plats. Antingen har jag missat nåt väsentligt i filmen eller så har “nån” drivit med mig.

För ett tag sen skulle jag uppdatera min e-legitimation på datorn här hemma. Det gick inte eftersom vi fortfarande har Windows XP som operativsystem, det gillade inte bankens dator. Efter det har vi insett att vi måste skaffa oss Windows 7 eller Windows 8 (jag har dock mest hört negativa saker om åttan).

När vi kollade upp vad det skulle att kosta att installera Windows 7 på vår dator så fick vi beskedet att det är billigare att köpa en helt ny dator med operativsystemet installerat. Det låter snurrigt i mina öron men det stämmer säkert. Vi har sen inte kommit till skott med att köpa den där nya datorn.

imageIdag straffade det sig. När jag försökte starta datorn i morse så fick jag bara upp ett meddelande om att det inte gick att starta Windows eftersom en fil saknades eller var skadad. Man kunde prova att reparera felet genom att köra installationsskivan igen. Jag har letat men hittar ingen installationsskivan. Jag är tveksam till om vi har nån, Windows XP fanns ju i “burken” när vi köpte den. Jag ska höra med hustrun när hon kommer hem i kväll.

Jag tycker att den här sortens strul är väldigt stressande, dels för att jag använder datorn en hel del och dels för att jag inte förstår mig på datorer. Tack och lov har vi nyss bränt skivor med de foton vi har på datorn och jag har sparat särskilt viktiga dokument på ett USB-minne. Det minskar stressen något. Med hjälp av “plattan” så kan jag hålla mig flytande när det gäller bloggandet och den övriga datoranvändningen. Nu har jag till och med lyckats lära mig hur jag ska lägga in bilder från “plattan” i bloggen.

Var vänlig följ och gilla: