Ja, jag är upprörd över situationen i Ukraina men jag tänker inte blogga om den eftersom jag blir så förbannad.

Idag har hustrun och killarna åkt till hennes föräldrar över helgen så jag och Betty är ensamma hemma. Först tänkte vi ordna ett rejv men sen så bestämde vi oss för att ta det lugnt istället….. Hos svärföräldrarna är det riktig vinter så pojkarna ska förhoppningsvis kunna åka skridskor där. För att möjliggöra det var vi igår in till Fritidsbanken i Halmstad och lånade två par ”grillor”. Så här i sportlovstider var det väldigt utplockat men vi hittade två par som passade – äldsta sonen får åka i ett par klassiska ”hockeyrör” från Jofa.

Efter Fritidsbanken så gjorde vi ett snabbt besök i Halmstads enda bostadsområde som klassats som ett ”utsatt område” av polisen – Andersberg. Killarna hade aldrig varit där och mina besök i området har varit sporadiska. Ett tag var jag kontaktperson åt en kille som bodde där och så har jag vid några tillfällen hämtat och lämnat boxare på området. Sönerna och jag var dock inte ”ghettoturister” utan vi hade ett ärende, köpa baklava. Jag visste att det fanns ett baklavabageri på Andersberg och både jag och killarna gillar den sortens bakverk så jag tänkte vi skulle köpa med oss några hem. Jag visste inte var bageriet låg men vi hittade det ganska omgående och köpte en ask med blandade godsaker.Inför Halmstadbesöket hade jag passat på att klä upp mig lite, sen jag tog hål i näsan så har det blivit roligare igen. Det blev en utstyrsel som gick i brunt och blått, med små inslag av rött. Som synes hade jag en blå skjorta på mig, det är ett riktigt standardplagg som funkar till det mesta. Ett tag hade jag massvis med blåa (omönstrade) skjortor men just nu har jag faktiskt lite brist på dem. Bomull krymper som bekant i tvätten och skjortor som en gång passade har med tiden blivit för små. Jag måste nog faktiskt göra ett ryck och börja gå i secondhand-butiker igen och leta efter blåa skjortor jag gillar. Det finns alltid gott om dem på Myrorna och Kupan men oftast är de inte av den kvalitén att jag är intresserade.

Jag har tagit bort ringen i näsan och ersatt den med ett stift istället för jag märkte att jag inte kunde låta bli att fippla på ringen och den rörde sig också en del när jag tränade och det är inte bra för läkningen. Stiftet sitter still. Jag har nu en silverfärgad pyramid som smycke och inte en guldfärgad, det beror på att i samband med isättningen av stiftet igår lyckades vi tappa den guldfärgade pyramiden och sen kunde vi inte hitta den. Mycket irriterande och jag gick tyvärr igång lite väl mycket under letandet och var irriterad och snäsig. Jag hade dock köpt en silverfärgad pyramid tidigare så den kom till användning. I och med att jag bytte från guld till silver i näsan så gjorde jag samma byte i örat också. Silverringen är inte lika snygg som den i guld men jag vill inte blanda smyckesfärger i ansiktet. Jag har också beställt en ny guldfärgad pyramid, jag beställde faktiskt två stycken för att ha en i reserv om olyckan är framme en gång till.

Till sist tre bilder som får mig att le, av delvis olika anledningar. Den på Hia tog jag igår, Betty och snön (kom igår-borta imorgon) knäppte jag i förmiddags och den tredje dök upp i mitt FB-flöde. Förmodligen inte muggen som QEII dricker sitt morgonte ur.

Var vänlig följ och gilla: