Idag var sista dagen på pojkarnas sommarlov. Vad 8-åring gjorde med dagen vet jag inte eftersom han är hos mormor och morfar men 10-åringen och jag tillbringade dagen tillsammans. Vi hann med en hel del saker, städning, cykling, lunch framför Tv:n (såg på ”Vita huset”, sonens önskemål), koll av fåren och inspelning av en pipvideo. Sonen var visserligen inte med på själva videon men han satt bredvid och tittade på (med ett stort flin i ansiktet).

Jag spelade in under en av ekarna i fårens hage och vi kombinerade videon med lite fika. Videon som spelades in var en YAPO, d.v.s. ”Yet Another Package Opening”. När nån skickat tobak till en, men även ibland när man beställt själv, så brukar vi piprökare på YouTube göra en video om det. I dag hade jag båda sorters paket att öppna. För ett tag sen beställde jag plug-tobak från Irland och den kom idag, samtidigt som jag fick tobak från en i USA i utbyte mot att jag gjort en pipa åt honom.

Jag roade mig med att räkna efter hur mycket tobaken jag fick för pipan hade kostat att köpa här och då hamnade jag på drygt 1500 kronor. Det tycker jag är bra betalt för en pipa.

Jag avslutar med ett foto jag tog när sonen och jag kollade fåren – det har dykt upp solrosor i grannens vårvete. Jag gissar att det är solrosfrön från nåt fågelbord som sen grott.

Var vänlig följ och gilla: