Under min semester från bloggandet så gjorde vi en hage i skogen. Hagen fanns egentligen där redan eftersom jag för ganska många år sen satte stolpar (körde ut stolp samtidigt som jag gick med vår förstfödde i vagnen) och drog två låga trådar så att vi kunde låta fåren gå och beta där. Sen slutade vi med fåren och staketet blev övervuxet men när Pirana fick fång igen så tänkte vi att det kanske skulle vara bra för henne att beta i skogen ibland och inte alltid bara äta gräs. Jag skriver ”vi” men det var hustruns idé och det var också hon som såg till att vi röjde fram staketet och fick det i ordning (jag dömde ut det som ett hopplöst projekt – men hade fel).

Hursomhelst så har hagen varit klar ett tag och Gwanwyn och en islandshäst som var på tillfälligt besök här har gått i den. I dag släppte vi dock upp Brynja och Pirana i skogen också. Det gick bra med Pirana, hon verkade stormtrivas, men vi var tvungna att ta ut Brynja efter en liten stund. Hon har eksem i manen och började klia sig väldigt våldsamt och intensivt, det var bara kli som gällde och hon struntade helt i att äta. För att hon inte skulle klia sönder sig fick hon återgå till sin trädfria hage som hon gått i nästan hela sommaren.

Utöver att släppa ihop hästarna så har jag inte gjort särskilt mycket idag. Jag tränade lite i förmiddags och inledde den träningen med att springa 30 minuter i vår skog. Den som varit här vet att antingen springer man otroligt långsamt eller så tar man flera varv om man lyckas springa 30 minuter i vår skog. Jag körde flera varv, fast ska jag vara ärlig så gick det rätt långsamt också. Farten spelar dock ingen roll utan det viktiga är att jag börjar komma igång med löpningen igen. Jag har trivts väldigt bra med mina cykelintervaller i sommar men den sista tiden så har jag börjat sakna att springa. Jag investerade därför i ett par nya löpskor och har sprungit lite i dem. Jag har dessutom insett att mina knän och hälsenor mår mycket bättre om jag springer i skogen och inte på asfalt så det får huvudsakligen bli skogsrundor framöver. Det medför lite bök för mig eftersom jag kommer bli tvungen att köra en bit för att hitta bra skog att springa i när jag tröttnat på vår egen.

Var vänlig följ och gilla: