Tiden mellan morgonens ljusterapi och eftermiddagens praktik slog jag ihjäl promenerandes och i second-handbutiker. Jag gjorde inga stora fynd idag men jag köpte i varje fall en film och två cd-skivor. Filmen är ”The MatchmakerThe_Matchmaker_a med Janeane Garofalo i huvudrollen. Jag nämnde henne i ett inlägg för två veckor sen. Då hade hon dykt upp i en perifer roll i ”Dogma” men i ”The Matchmaker” får hon betydligt mer utrymme. Jag har inga förväntningar på att det ska vara en bra film men den utspelar sig på Irland och har Janeane Garofalo i huvudrollen, det räcker långt för mig.

På Emmaus tog jag mig tid att bläddra igenom lådorna med deras cd-skivor, det är nåt som jag inte brukar bry mig om att göra. När jag gjorde det så slog det mig hur oerhört lite av musiken där som jag gillade. Det fanns klassiskt, hip-hop, dansband, symfonirock och blandskivor men väldigt lite som intresserade mig.

Efter att ha bläddrat igenom ett antal meter med cd-skivor så kom jag till slut till en rad med skivor där nån ersatt fodralen i hårdplast med plastfickor (men behållit papperskonvolutet med bilder, texter och annan information på). Det indikerar ju ett visst engagemang så jag antar att det var någons gamla skivsamling jag hade framför mig.suzanne_vega_u2_a I ”samlingen” så hittade jag till slut några skivor som jag gillade. Jag köpte en med Suzanne Vega och ”The Joshua tree” med U2. Jag gillar egentligen inte U2 (kanske mest för att vara ”motvalls”, de är ju ett irländskt band som alla andra gillar). Till och med jag måste dock erkänna att de har gjort en del riktigt bra låtar och flera av dem finns på ”The Joshua tree”.

Jag har tänkt lite på det jag skrev igår, om att vi lyssnar mycket på musik på datorn här hemma. Att jag kände att jag behövde specificera att vi lyssnar via datorn är en tydlig åldersindikator (och kanske även en ”tekniktillvändhetsindikator”). Jag tillhör väl den sista generationen som växt upp med stereon och vinyl som främsta musikkälla. På gymnasiet, när mitt musikintresse var som störst, så var det fortfarande bara vinyl som gällde. CD började komma först något år senare.

När jag kom till bilen efter praktiken i eftermiddags så satt det en lapp på framrutan. Först trodde jag att jag fått p-böter. Jag hade nämligen parkerat bilen i gatan och när jag gjorde det så funderade jag på om man verkligen fick ställa bilen där.pvakt_meddelande_a Eftersom det redan stod en massa andra bilar där så tänkte jag att det nog var ok. Det var det inte, men lappen var ingen p-bot utan bara en varning. I fortsättningen får jag se till att parkera mer lagligt.

Praktiken idag gick både bra och dåligt. Jag fick hjälpa till med nåt som var lite mer utmanande än det jag brukar hålla på med. I kväll känner jag dock av att jag testat mina gränser mer än jag brukar. När nån ber om hjälp så vill jag väldigt gärna hitta smarta lösningar på problemet. Jag vill också att jag ska hitta lösningarna snabbt. De sakerna är tyvärr inte riktigt kompatibla med min prestationsförmåga just nu. Planen är att jag ska fortsätta med samma arbetsuppgift i morgon men jag är lite osäker på om jag kan säga till om det blir för strängt för mig. Jag är rädd att mina prestationskrav (som annars inte brukar vara så tydliga på praktiken) driver på mig lite för mycket. Jag måste lära mig att hantera kraven själv och inte lita på att andra bromsar åt mig genom att inte be mig om hjälp.

Var vänlig följ och gilla: