Jag har fått utslag i ansiktet, huden vid ögonbrynen och vid näsan har blivit röd och fjällar. Jag har testat att smörja med hudsalva eller vaselin utan att det blivit bättre. Idag googlade jag symptomen ”röd och fjällande hud ögonbryn” och fick då fram att det förmodligen handlar om Mjälleksem som i sin tur orsakas av en svampinfektion. Där stod att det kan läka ut av sig själv och att man ska undvika att smörja områdena med krämer som innehåller olja – att använda vaselin var uppenbarligen ett misstag. På 1177 stod också att stress kan förvärra besvären att om man inte blir av med utslagen ska man kontakta en läkare men initialt kan man försöka behandla själv med salvor som innehåller svampdödande medel. Jag ska testa med det.

Vi har haft riktigt uselt väder idag, snö och mycket vind – inte alls kul att vara ute. Prognosen sa att snöandet skulle övergå i regn men det gjorde det inte så vi blev tvungna att ringa efter snöröjning. Förhoppningsvis kommer det regn de närmaste dagarna och smälter bort snön för jag har kommit igång med löpningen och vill inte behöva pausa den på grund snömoddiga vägar. Jag har ökat distansen till sju kilometer nu och det känns okej, lite tung och seg är jag men det kan bero på mitt allmänna mående eller på medicinerna. Huvudsaken är dock att jag springer igen och att jag tycker det är roligt.

Nåt annat som roar mig för tillfället är de totalt irrelevanta opinionsundersökningar som media publicerar, komiska i sin totala meningslöshet. Sossarna går som tåget medan regeringspartierna tappar. Orsaken är givetvis att de vallöften som SD, M, Kd och L gav så tydligt visat sig vara vallögner. Ingen som inte längre tror på jultomten borde vara förvånad över det men det verkar finnas många tomtetroende i vårt land som nu säger att de skulle röstat på Magdas glada gäng om det vore val idag. Det är dock inte val förrän om knappt fyra år så opinionsundersökningar om hur folk skulle rösta idag känns meningslösa.

Apropå regeringen så är det tragikomiskt att i media följa Billströms försök att förhandla med Erdogan om Turkiets godkännande av Sveriges Nato-ansökan. Kristersson skickade en bofink att förhandla med en hök. Tobias Billström har ungefär lika mycket förmåga att stå upp mot turkarnas krav som det polska kavalleriet hade mot tyska stridsvagnar 1939. Den genuina viljan att hålla emot saknas nog dessutom. Föga förvånande har resultatet blivit att Turkiet dikterar hur svenska lagar ska skrivas om….

Var vänlig följ och gilla: