Jag går ju mycket i Halmstads second-hand butiker och botaniserar. Det som är mest slående är att det finns så många. Finns det verkligen en så stor efterfrågan i Halmstad? Även om de i mångt och mycket liknar varandra så finns det skillnader. Personligen så skulle jag ranka butikerna i Halmstad med omnejd enligt nedan (med avseende på herrkläder)skjorta_slips_kupan_hstd_a

  1. Emmaus – Stort och brett utbud av både kläder och skor. Är lite dyra på det ordinarie sortimentet men harrock_emmaus_a regelbundet reor där man kan göra fantastiska fynd. Om jag får efterlysa något så är det mer kostymer.
  2. Kupan, Röda Korset, Falkenberg – De har mycket skräp men är väldigt billiga. skjorta_slips_kupan_fbg_aGår man dit regelbundet så kommer man att göra fynd. Alla skjortor kostar t.ex. 20 kr, oavsett märke. Hade gärna sett ett större utbud av skor.
  3. Kupan, Röda Korset, Halmstad – Blandat utbud, d.v.s. en hel del skräp men erfarenheten har visat att det regelbundet dyker upp kvalitetskläder till bra priser. De sätter ett lite högre pris på märkeskläder men även det priset är lägre än hos t.ex. Emmaus och Myrorna. Herravdelningen är ganska liten och den hade gärna fått vara större.
  4. Myrorna – Brett utbud men de är dyra. Har väldigt lite realisationer så det är svårt att göra riktiga fynd. Man kan dock ibland hitta kvalitetsmärken som inte är så kända i Sverige till bra priser. De brukar ofta ha hattar inne men de är oftast för små för mig. Mycket frustrerande! Det gör inget om skoavdelningen blir lite större.hatt_myrorna_a
  5. Lettlandshjälpen, Slöinge – Ganska litet utbud men priserna skor_oklart_var_aär låga och förvånansvärt ofta dyker det upp fina saker till bra priser.
  6. Byring och bråte, Amnesty – Har sjangserat det senaste året. Ett tidigare ganska stort utbud har blivit mindre i omfång och kvalitet. Har reor ibland och då kan man göra fynd.
  7. Erikshjälpen – Nya och fina lokaler men ack så tråkiga kläder. Det mest spännande man kan hitta där är Tiger-kostymer från 70-talet eller skjortor från Melka. Även jag som gillar Melka måste erkänna att det är ”gubbvarning” på det märket. Oförutsägbar prissättning. Roligare kläder och mer skor efterlyses!
  8. Halmia – Väldigt litet utbud och av det är 99 procent skräp. Någon gång ibland kan man dock göra fynd. Efter varje besök tänker jag att det inte är lönt att gå hit igen men efter ett tag brukar jag dock göra ett nytt försök.skor_kupan_hstd_akavaj_BoB_a
Var vänlig följ och gilla: