I går förmiddag så åkte hustrun och jag in till Halmstad för att lördagshandla mat. Det blev faktiskt tre stopp, först Coop i Fyllinge för att de har ungarnas granola billigt (pojkarna käkar granola som om det var knark i den), biltankning (hisnade belopp när man kör på HVO) och till sist City Gross. Varken hustrun eller jag tycker nog att det är särskilt kul att knuffa runt en kundvagn bland en massa folk. Min strategi för att göra det hela trevligare var att klä upp mig lite, vad hustruns strategi var vet jag inte.

Som synes hade jag den röda hundtandsmönstrade kavajen från Oscar Jacobson som jag bloggade om den 23:e april. Då hade jag samma kavaj och hatt – nu när jag inte klär upp mig varje dag så hamnar jag lätt i fällan att ta det jag bäst tycker om när jag väl gör det, och då tenderar det att bli samma kläder.

Jag dricker rätt mycket köpe-vatten (kolsyrat) nu eftersom det hjälper mot mitt oros-illamående. Det känns egentligen onödigt att köpa vatten men det hjälper faktiskt mot illamåendet så jag gör det ändå. När jag gick till vattenavdelningen på City Gross så hittade jag nåt som verkligen kändes onödigt – ”Funktionsvatten”! Namnet låter idiotiskt och jag är övertygad om att det är en rätt värdelös produkt (vatten berikat med vitaminer, energi och antioxidanter) men det säljer förmodligen jättebra.

Hustrun var på fest med jobbet i fredags och då spelade de tydligen låten nedan, text och framförande av Lifvens. Jag har helt missat den men den är ju kanonbra!

En annan humoristisk låt som jag nyss upptäckt är Many Strings låt ”Colonoskopy”.

Vår katt Stout var halt för ett tag sen men han är bra nu och har återgått i gamla vanor, ute på nätterna och sover inne på dagarna. Han brukar sitta vid dörren och vänta på mornarna och varje gång sträcker han på sig innan han behagar gå in.I morse promenerade hustrun och jag med Betty. Jag tycker det är väldigt trevligt att gå med hustrun, ibland tror jag dock att hon tröttnar på mitt eviga fotograferande. Idag plåtade jag främst svalor, hustrun tillsammans med Betty och rapsfält.Jag har sett nån enstaka svala hemmavid de som bor på logen verkar inte ha anlänt ännu.När vi kom hem från hundpromenaden dök det upp en man som skulle inventera våra backsippor. Jag vet att de sen flera år tillbaka inventeras årligen och jag hade kontaktat inventeraren och bett att få följa med nästa gång han skulle hit. Vi gick bort till hagen och tittade på backsipporna, de är fler än förra året men färre än de varit. Inventeraren hade synpunkter på att det fanns många små slånplantor i en del av hagen och han tyckte vi skulle gå över den delen med röjsågen. Som om vi inte visste det! Det är inte okunskap som får oss att låta bli utan brist på ork från min sida – men det sa jag inte, jag bara höll med.

Medan jag var i hagen så knäppte jag ett par kokort, bland annat ett där en kossa käkar på en av slånplantorna. Sånt gillar jag!!Till sist lite bokskog och två bilder på mig när jag har en riktig trotjänare på mig för sista gången. Jag fick den gula träningströjan när jag sprang för Enhörna, cirka 1990, och den har hängt med sen dess. Det har blivit många mil tillsammans men nu är det slut, tröjan håller på att falla sönder så till och med jag inser att det är kört.

Var vänlig följ och gilla: