Idag lämnade jag in min Passat för service, de ska bland annat fixa ena frambromsen som ligger på hela tiden. När jag körde bilen till verkstaden i morse så märktes det att bromsen låg på, bilen var seg och bränsleförbrukningen nästan dubbelt så hög som i vanliga fall. Jag kom i varje fall in till byn utan att det började ryka om framhjulet. När jag parkerade så såg jag en lite ovanlig bil, en Dodge Viper SRT-10. Enligt Fordonsregistret så ger dess 499 hästkrafter den en maxhastighet på 314 km/h. Vid blandad körning drar den 21,1 l/100 km – en bil i takt med tiden…..

Jag hade Betty med mig när jag lämnade bilen och vi promenerade sen hem igen. Det tog ett bra tag eftersom Betty tyckte att det fanns så mycket spännande att lukta på i byn. På vägen hem passerade vi också vad som måste vara Getinges mest ompysslade trädgård. Jag springer förbi den ganska ofta och det är nästan alltid nån ute och jobbar där.

Vi passerade också en dam som var ute och rastade sin jycke (Rhodesian ridgeback), jag upplevde hunden som för stark för sin ägare. Matten fick verkligen kämpa för att hålla hunden, som ville hälsa på Betty, och ett tag trodde jag att hon skulle bli tvungen att snurra kopplet runt en stolpe för att hindra hunden att rusa mot oss. När vi sen närmade oss hemma så gick vi förbi ett gäng amkor med kalvar. Till skillnad från dem som går hos oss så var det de vuxna djuren, inte kalvarna, som brydde sig om Betty och mig.Efter långpasset i onsdags så har min nattsömn havererat. Jag somnar ganska snabbt men vaknar igen efter fem minuter med fruktansvärda myrkrypningar i benen och ett starkt illamående. Jag kämpar ett tag men enda sättet för mig att övervinna illamåendet har varit att ta min ”vid-behovs”-medicin men eftersom den knockar mig har jag varit fruktansvärt seg de sista dagarna. Det känns som om jag stundtals inte har kontroll över mig själv när hela huvudet är fullt med bomull och sockersuget, som kommer med tröttheten, gör att jag vräker i mig glass. – nåt som Verkmästaren i magen inte gillar (protesterar kraftfullt!).

Jag piggnar till när jag är ute så idag gick jag en sväng och fotade lite. Jag drog också ihop brännet jag sågade upp i förra veckan. Till min hjälp hade jag en sån här. Vet ni vad de kallas?Ja, det är en dragsax. Det finns liknande grejer som man använder när hästar drar timmer och de kallas domänsaxar eller släpsaxar. Nedan kommer lite av dagens fotoskörd (bild 4-8 är klickbara) – körsbären blommar för fullt och äpplena är på gång. Jag har inte sett några ekorrar på ett tag men jag misstänkte att de höll till på logen så jag tog en titt där och såg direkt en.

Var vänlig följ och gilla: