Innan jag blev sjuk så lagade jag mycket mat. Det var nästan bara jag som lagade maten hemma. Efter att jag blev sjuk så har jag inte lagat mycket mat. Jag tycker matlagningen blir för stressig, det är flera saker som ska göras samtidigt och det har jag svårt för. Jag försöker laga lite mer mat nu. Det blir mest enkla saker som omelett, falukorv och makaroner men ibland ger jag mig på broccoligratäng också. Min paradrätt är dock raggmunk och fläskraggmunk_a. Ursprungligen var det min fru som stod för raggmunksstekandet i familjen men en gång så misslyckades hon helt med raggmunkarna. Jag tog över stekspaden och lyckades producera kanonfina raggmunkar. Sen dess är det jag som lagar raggmunk och fläsk. Vi åt det i går och barnen är väl inte jätteförtjusta i det men både min fru och jag tycker det är väldigt gott.

Igår var vi på säsongens första (och sista?) julmarknad. Det var Hallandsjul på Lilla Böslid, där min fru jobbar. Den julmarknaden har fokus på mat så vi gick runt och provsmakade en massa innan vi handlade. Det blev en del salamihallandsjul_korv_a, skorpor, ost och lite godis. Ungarna fick med sig varsitt äpple doppat i choklad när vi åkte hem. Den stora kunde inte äta äpplet för att han tappat så många tänder, den lille åt sitt äpple men mådde illa sen.

Idag har vi släppt ut hönsen utanför hönsgården igen. De har varit innestängda sen tuppen försvann i slutet på september. De verkar ha uppskattat att komma ut eftersom de var ute länge och rörde sig långt bort ifrån hönsgården.hons_a Hönan som la sig att ruva på ett ägg för en månad sen har äntligen gett upp och övergett redet. Jag passade på att ta bort ägget.

Jag märker att det varit en aktiv vecka för mig. Är mycket trött och har en hel del intensiv ångest. Vill inte ta Theralen utan jag försöker ta mig igenom den på egen hand. Ett rakblad känns lockande, öppna upp och bara släppa ut. Min fru och barnen är hemma så det är ingen större risk att det blir så. Nästa vecka har jag inte alls lika mycket inbokat så förhoppningsvis kan jag återhämta mig. Svärmor kommer att vara här hela veckan också och det är alltid en stor hjälp.

Var vänlig följ och gilla: