I går förmiddags hade jag inte riktigt ork att göra nåt vettigt så jag började på en ny pipa. Jag höll på med den till och från under gårdagen och i morse så blev den klar. Trots att pipan är sprucken (tappade den i betonggolvet i källaren) så är jag riktigt nöjd med den, särskilt borrningen. Som synes så har pipans hals en sån vinkel att det är omöjligt att borra rakt in i kammaren. Riktiga pipmakare har böjda verktyg så att de kan fåt till rökkanaler ändå. Jag har inga specialverktyg så jag fick borra rökkanalen i två omgångar för att sen plugga igen hålet som blev på piphalsens undersida. Inte lika proffsigt som hos en riktig pipmakare men jag tror det kommer fungera bra ändå.När det gäller sprickan så har jag försökt att förhindra att den växer genom att borra små hål i den och sen lägga superlim i hålen. Jag har gjort så på andra pipor som spruckit och det har funkat bra.

När jag skulle färga pipan så bestämde jag mig för att testa nåt nytt. Jag gjorde som riktiga pipmakare gör och satta eld på betsen när jag strukit pipan. Tydligen ska det göra att färgen bränns in i träet. Jag lyckades både tända eld på betsen och släcka den men jag vet inte om resultatet blev nämnvärt annorlunda jämfört med att jag gjort som vanligt och bara betsat.

Jag hade tänkt att provröka pipan under eftermiddagen men jag var för trött så det får bli en annan dag.

Var vänlig följ och gilla: