I går kväll så förvånade jag mig själv genom att faktiskt kunna avsluta pipan jag skrev om igår på ett pipa_ask_bojd_hopsatt_ej_klarsnyggt sätt. Jag hade ju fått ordning på piphuvudet men visste inte riktigt hur jag skulle gå vidare med halsen och munstycket. Då slog det mig att den bit som jag var tvungen att såga bort eftersom den var för lång och böjd att borra igenom kanske gick att borra nu när den var lös. Sagt och pipa_ask_bojd_plugg_ej_klargjort, jag borrade ett hål igenom biten och insåg att den skulle fungera som hals till pipan och fäste för munstycket. För att fästa halsen vid piphuvudet så gjorde jag en plugg (med rökkanal i) som håller ihop de två. Jag blev förvånad att jag pipa_ask_bojd_1klarade av pillet och att det faktiskt funkade. Nu återstår bara att testa pipan också. Återkommer med besked om hur den testen avlöpte.

Idag har det känts som om jag gått i baktakt hela dagen. Det började förmodligen med att jag sov dåligt i natt. Klockan var närmare halv två innan jag somnade men jag sov till halv nio i morse så jag sov ganska många timmar ändå. Det verkar dock inte som att det hjälpt, jag har varit trött och grinig större delen av dagen och dessutom jagat upp mig över alla småsaker som dykt upp.

Nåt som jag gått igång på idag är fåren och hagen de går i nu. Den hagen har ett väldigt dåligt staket (bloggade om det nyligen ) som vetter mot en grön och frodig hage far_mota_tillbaka_1(som också är vår). Föga förvånande så gick fåren i fel hage och mumsade i morse. Jag lyckades dock mota tillbaka dem men under eftermiddagen var de tillbaka där igen. far_mota_tillbaka_2Fårrymningarna och staketets usla skick orsakade en kraftig ångestreaktion hos mig. I morgon ska jag försöka ta mig ut och riva staketet för att kunna sätta upp ett bättre, hustrun förberedde genom att köra röjsåg där idag. Det är inte en jättelång sträcka som behöver åtgärdas akut men jag har så oerhört svårt att få tummen ur just nu (om det inte gäller pipmakeri).

pirana_korning_20161001Under eftermiddagen så var vi ute med Pirana en sväng ochkaninhal_aker förutom att jag såg ett rejält kaninhål i åkern så såg jag också tydligt varför fåren inte stannade i hagen i måndags. De gick på den gula torra kullen i bakgrunden, en kulle som omges av en åker full med frodig klöver. Inte konstigt att de bröt sig ut.kurts_hage_vs_aker

I eftermiddags så tände jag pannan för första gången den här hösten. panna_eld_20161001 Som vanligt så hade fläkten kärvat ihop så att jag var tvungen att titta över den först. När jag gjorde det så störde jag ett bi som förmodligen tänkt sig att övervintra där. Det blev inget av de planerna.bi_flakt_pannaEtt tag så trodde jag att en pump i pannan var trasig eftersom pannan blev varm men den matade inte över varmvatten till ackumulatortankarna. Till slut så började dock den översta temperaturmätaren i tankarna att röra på sig.panna_tankar_tempmatare

Var vänlig följ och gilla: