Igår lyckades jag boka en akuttid och få träffa en läkare angående mina ömmande knän. Det mötet naproxen_orifamresulterade i en remiss till röntgen och en ordination av Naproxen (antiinflamatoriskt). Han sa att det kan vara nån form av utslitningsskada och att min tid som löpare kan ha spelat in. Vi får se vad röntgenbilderna visar, doktorn trodde att jag bara skulle behöva vänta ett par veckor på en tid.

Det känns inte så kul att det kan vara en utslitningsskada, inte bara för att det då är nåt som jag får dras med utan mer för att det känns som ett tecken på att jag håller på att krackelera. Jag har för mycket sjukvårdskontakter vid sidan om det psykiska för att det ska kännas bra. Jag tycker inte om att passa in i bilden som multisjukt psykfall.

pipa_egen_forstudie_klotPipmakeriet går vidare. Den senaste pipan gjorde jag bara som en förstudie av en annan pipa som jag vill göra. På den här så testade jag bara olika tillvägagångssätt, bland annat att göra stammen fyrkantig. Resultatet blev rätt ok, den blev väldigt platt i ”nosen” eftersom jag var tvungen att såga bort en ganska stor bit trä p.g.a. en spricka. Jag har inga munstycken kvar så det som sitter på nu kommer egentligen från min allra första pipa, den i ask.pipa_egen_forstudie_klot_skogen

Jag provrökte i varje fall pipan i morse, samtidigt som jag gick en sväng i skogen för att se om älgarna återvänt. Jag såg inga nya spår av älgarna men pipan fungerade bra.

Askpipan är ful som stryk men den är jättebra att röka, oavsett vilken tobak jag röker så smakar den pipa_ask_bankalltid bäst i just den pipan. Den är också bra på att hålla glöden vid liv, vissa pipor slocknar snabbt om jag inte passar dem men i askpipan så brinner tobaken som av sig själv. En bra, och dålig, sak med askpipan är också att det ryms så mycket tobak i den. Har jag gott om tid är den kanon att sitta och puffa på men det blir lätt sent om jag röker den på kvällen.

gren_pipamnenIgår hade jag en sån sen kvällsrökning. Mina ömmande knän gjorde att det blev strängt att sitta hela tiden så jag började vanka av och an i pannrummet (vädret gjorde att rökning utomhus inte var att tänka på). Medan jag gick där så började jag titta på ved och bråte som jag tagit in i pannrummet för att elda i vinter och då såg jag en lång torr gren (i källaren på fotot) som skulle kunna ge ett antal bra pipämnen. Jag tror att grenen är ask men jag är inte säker. När jag var färdigrökt så tog jag med den in och i morse så började jag såga och borra i den och det resulterade pipa_gren_pipamne_nr1snabbt i ett piphuvud. Nu ska jag bara ha tag i ett passande munstycke till det. Det finns också ett naturligt hål i grenen som jag vill använda i en pipa men jag måste bara fundera ut exakt gren_pipamne_halhur jag vill att pipan ska se ut innan jag börjar såga. Sen är det för sent.

Det blev inget skrivet på bloggen i går och därmed ingen bild på gårdagens utstyrsel men i likhet med dagens så innehöll den mycket grått och svart men med en del röda inslag. Jag tycker dock att dagens ekipering blev ännu bättre men så är jag ju väldigt svag för lila.johan_lila_20160930

Var vänlig följ och gilla: