Det känns som om jag tillbringat en stor del av dagen i bilen – i förmiddags var jag till Falkenberg och hämtade must på äpplen vi lämnat in och efter lunch så körde jag två vändor fram och tillbaka till Halmstad, ungarna till KomTek och hustrun till tåget (hon skulle på kalas i Lund).

Vändan till Falkenberg innehöll mer än att bara hämta musten, jag passade på att besöka två secondhand butiker också. Resultatet inskränkte sig till några DVD-filmer, en som utspelar sig på Karelska näset under finska vinterkriget och så en ännu inplastad box med hela Band of brothers. Jag har faktiskt varit på jakt efter Band of brothers eftersom jag inte såg den när den gick på teve och nyligen fick jag för mig att jag ville se den. Nu kan jag det. Filmen om finska vinterkriget vet jag inget om men den handlar om de strider som morfar deltog i 1939-40 så jag köpte den på chans.

En sak som var lite konstigt med dagens filmköp var priset, filmen om finska vinterkriget kostade lika mycket (eller lite) som hela boxen med Band of brothers – 10 kronor. Normalpris på EN dvd men billigt för en hel box. Jag roade mig med att kolla ”marknadspriset” på boxen genom att se vad den går för på Tradera och på Discshop. På Tradera så kunde man få den för tre kronor (det var en auktion som avslutades medan jag tittade på) men då tillkom frakt på 59 kronor och på Discshop så gick den på 228 inklusive frakt. Jag tycker att mina 10 kronor var ett klart konkurrenskraftigt pris, särskilt som jag ändå passerade butiken och på så sätt fick ”frakten” på köpet.

Ett annat krig som är aktuellt här hemma är det som sönerna utkämpar i Fortnite. De har spelat frenetiskt sen vi fick in det i datorn men de har saknat möjligheten att kunna kommunicera med sina medspelare eftersom de inte haft hörlurar med mikrofon. Nu har de köpt det men tyvärr får vi inte riktigt det tekniska att fungera – först hörde de vad kompisarna sa men mikrofonen på deras hörlurar fungerade inte, nu hör kompisarna vad sönerna säger men tyvärr hörs inte kompisarna i sönernas lurar. Det är nån inställning någonstans som spökar, det gäller bara att hitta den. I morgon ska vi be grannen komma in och titta på det, han sköter en inspelningsstudio så han borde ju veta lite om datorer, hörlurar och ljud.

Var vänlig följ och gilla: