Dagens bästa stund (hittills) var när jag satte mig ner och åt lunch (hemmagjord buffé) samtidigt som jag tittade på ett avsnitt av ”Engelska antikrundan”. Det som var så bra med just lunchen var att den är så kravlös både vad det gäller känslomässigt engagemang och vad jag ska göra, jag ska ju bara äta och ta igen mig. Idag hade jag dessutom fått en del gjort på förmiddagen och kände att jag förtjänat lite vila och förströelse.

Det jag gjort på förmiddagen var bland annat att fortsätta gräva ut djupströbädden i fårhuset och byta förbränningskammare i pannan, jag är särskilt nöjd att jag klarade av det senare. Jag är rätt rudis när det gäller tekniska saker och har alltid haft hjälp när jag bytt keramikdelar i pannan tidigare. Jag fick dit förbränningskammaren utan att den eller nåt annat gick sönder, den sitter visserligen inte helt centrerad men jag är inte säker på att det spelar så stor roll. Vi får se om jag ger mig på att justera den lite innan jag inleder höstens eldande i morgon.

Jag brukar försöka träna på förmiddagarna eftersom jag har svårt att få saker gjorda efter lunch men i dag var jag så stressad av värmepannan och fårhuset att jag kände att jag måste börja med de sakerna och ta träningen efter lunch. Till min förvåning så lyckades jag faktiskt samla kraft och träna lite idag, intervaller på sandsäcken.

Dagens väder har bestått av regn och blåst men gårdagen bjöd på en fantastisk höstdag, klar och hög luft. På förmiddagen tittade jag till fåren och jag tog faktiskt med mig pipan dit. Först satt jag på en sten och rökte medan fåren käkade pellets och sen gick jag en sväng (fåren svansade efter) och bara tittade på hagen. Vårt vita lamm, som blivit ganska stort nu, var väldigt nyfiken på mig, luktade mycket på både kavaj, byxor och mina händer. Efter ett tag blev han dock lite för närgången, inte så att han stångades men han la huvudet mot mitt ben och tryckte på, som att han försökte trycka undan mig. Jag nöp till honom över nosen och då slutade han och sen fick han inte komma fram till mig mer. Jag vill inte att han ska bli stångig och besvärlig nu, vill ha honom beskedlig fram till november då det är dags för slakt.

Var vänlig följ och gilla: