Jag gör dagens inlägg tidigt, sitter på praktiken och skriver det. Orsaken är att kvällen kommer att vara hektisk eftersom hustrun och jag ska på varsitt möte. Hon ska på ett om fiberdragningen och jag på ett föräldramöte. Med ätning och lämning av barn hos kompisarna de ska vara hos under mötena så blir det inte mycket tid att blogga på.slaget_gras_kalalyckan

I går kväll så upptäckte jag att två dåliga samveten hemmavid åtgärdats. Vi har två hagar som en granne skulle ta hö på men de missade slåttern när det var läge så hagarna har blivit vildvuxna men i går så slogs de äntligen. Jag hoppas att de också kommer ta bort gräset, då slipper jag fundera på om jag ska försöka lunta det i vår….

När jag kollade fåren i går så såg jag en tornfalk, jag lyckades inte fota när den ryttlade men fick ändå en ganska bra bild.tornfalk_2 Sen blev det en bild på fåren i en ekbacke och på en ek i motljus också. Fotograferandet börjar lossna för mig igen. faren_ekbackeek_i_motljusInfärgningen av en av piporna har börjat men parallellt med den så har pipans utseende arbetats om lite. Jag börjar dock med att berätta om färgningen.pipa_fargad_rod Eftersom mina två favoritpipor är lätt rödaktiga i färgen så jag använder mig av oxblodsfärgad skokräm på den här pipan. Jag tror (hoppas) att den slutgiltiga färgen blir dovare än den färg pipan har efter den första strykningen. Tanken är att slipa pipan lätt och lägga på mer skokräm och sen slipa lite till. Sen ska den processen upprepas när det gäller att applicera vax. Jag har inte fått vaxet ännu så just nu kommer jag inte längre än till färgningen.

Nu till omarbetningen av pipan. Ända sen jag fick munstyckena så har jag insett att proportionerna var helt fel i pipan, munstycket var för litet i förhållande till piphuvudet. Jag har dock känt att jag kan göra nåt åt det. Under min promenad/löpning i förmiddags så bestämde jag mig dock för att det inte är för svårt att skarva pipan med en bit munstycke i trä. Hemkommen från träningen så fixade jag därför till en bit av en körsbärsgren så att den passade till både pipan och munstycket. pipa_fargad_rod_langdJag tyckte det blev en förbättring men nu hamnar piphuvudet i en konstig vinkel, eller rättare sagt hålet i piphuvudet ligger konstigt när man håller pipan. Jag skulle behöva ha mer böj i munstycket. Jag provade att böja det befintliga munstycket genom att värma det men lyckades inte. Jag kan ju köpa ett nytt munstycke med mera böj i men det får i så fall vänta tills efter att den köpfria månaden är över. Pipan går nog att röka som den är, den ser dock rätt knepig ut, även för att vara gjord av mig.

Var vänlig följ och gilla: